hati terkenang

Hari ini bangun dengan semangat nak menyiapkan kerja sekolah yang berlambak-lambak..Tapi tetiba lak teringat beberapa sms yang dihantar oleh Mary semalam, hati ni terpanggil untuk menulis blog lah pulak...
Pencetus untuk aku menulis tentang ni ialah Mary, yang bertudung hitam dalam gambar ni...semalam dia sms katanya rindu nak tgk Naim yang dah besar....nilah kawan-kawan baik yang banyak menolong Mama Naim menjaga Naim semasa berada di Jb, tahun lepas. Sementara nak pindah tinggal bersama-sama dengan Papa Naim, bukan mudah nak jaga bayi 2-8 bulan seorang diri di kejauhan..Mujur ada kawan-kawan yang baik ni yang sedia menolong jaga...Mary dan Lina, eh, sepatutnya panggilan diorang Mok Cik Lina dan Mok Cik May, hehe, almaklumlah mok cik-mok cik ni orang Kelate dan Terengganu.. Pak Cik Azmi hang tu pun ada lah jugak sumbangan, haha...mama ingat lagi, masa kami pergi shopping di Plaza Angsana sebelum raya Aidilfitri tahun lepas, Pak cik Azmi lah yang jadi baby sitter Naim, maka dapatlah kami pergi memilih kerepek dan biskut dengan tenang...

Mok Cik Lina, terutamanya, sepanjang tahun 2011 memang banyak sekali menolong Mama jaga Ahmad tau..maklumlah, kami tinggal serumah, tambahan pulak Lina ni memang jenis suka budak, ape lagi, dia selalu pegang dan main-main dengan Naim. Kalau tidak ada dia, memang susahla Mama nak solat, pergi bilik air atau pun buat kerja harian lain. kena ingat tau Naim..Lina je yang satu-satu orang yang panggil Naim dengan panggilan Ahmad, katanya nak Naim jdi anak yang baik akhlak..juga tak lupa adik-adik Lina yang pernah tolong menjaga Naim semasa pergi ke rumah sewa kami, Qeen dan Teh....juga terima kasih tau..

so, di kesempatan ini, Mama Naim ni ingin berterima kasih banyak-banyak kepada semua kawan-kawan yang membantu saya sewaktu yang mengandung dan menjaga Naim di Taman Tun Aminah..kawan-kawan yang lain yang tak ada gambar nak dimasukkan di sini, juga saya berterima kasih seperti Ustazah Kamaliah, yang juga pernah tinggal sama-sama sekejab. Tak dilupakan juga Idayah Mokhtar, yang banyak menolong semasa kehamilan saya..thanks ida, bawa gi kedai mamak kul 12 tgh malam semata-mata saya nak makan roti nan...Sheun Ling Ling, di sekolah awak banyak tolong kerja saya sejak kelahiran Naim, thanks for being such a good and caring friend..

Terima kasih tak terhingga kepada semua kawan lain yang secara tak langsung membantu saya semasa saya susah. Moga Allah merahmati kamu semua..

Comments

  1. aiyak...nangis woo..bace ni kak...waaa sedihnye ati...ridunye zman2 it kn...mekna pekaba ek..mary pon, msti bhagie meniti hidup bgelar istri kan..

    ReplyDelete
  2. haha...rindu masa bujang dan bujang di jb dengan naim...byk pgalaman yang kalau diingat2, best tul...mary semalam kata rindu naim n tak sabar nak dapat anak tp blm ada rezki..kita doakan lah dia ye...mek na pun blm lg ada rezki..agaknya nk tkr tganu dlu kot...

    ReplyDelete
  3. naim knape aritu..aku ni kak besela xsmpat nk blas msgla pela,ngalahkan mentri..da chat lom die..aku sek ptg stat mgu ni spai ujg taun.ni yg bkak fb jap smbil msk..tp sikenit da bgun plak..

    ReplyDelete
  4. biasa lah tu, budak tido tak lama...mama dah tak leh main internet lg lah...main dgn marissa lak...aritu naim ni bengkak kat tmpt injection..keras lak tu...entah nape jd g2, dh nak terkena kot...skrg dh tgl skit bengkaknye...dalam duit 20sen kot yg terasa keras lg..awl2 smgu lbh dia mkn ubt surutkan bengkak.. sb tu org suruh kira sapu myk panas r vicks bila ank dapat injection..akak xbuat pun sjak dia kecik..

    ReplyDelete
  5. huhu..tharunye mok cik..mama pun byk tlong mok cik..mok cik kan xpndai bwk kete..time kcih byk2 mama n ida..haha..tkenang duk same2 dlu..ahmad makan ink marker pen la..mkn srbuk kunyit la..hehe..skmo g gerok mok cik kat blik blkg naik walker..mok cik plok kaki tdo.. ingt x opah ahmad bg pki pampers tblik??hehe..nakal2..
    ida..org chat..cm dlu gak..btgkus lumus nak pndah ni..hrp2 dpt la..bb tgu dlu..pepun, tahniah dah tmbah ahli kluarga..

    ReplyDelete
  6. Lina, thanks sebab mengingatkan tentang opah naim pernah pakaikan pampers terbalik..haha, kelakar tapi kita tak tunjuk r ketawa masa depan dia kn? ni naim suka makan macam-macam sejak masa kecik, patutla sekarang semua pun bedal..
    lina kena cepat2 pgnant k, mcm2 pgalaman blh dapat nati...

    ReplyDelete
  7. haha....tegelak2 aku bace..pampers tbalik..mekna,sian ko.lame sgt dok jb tuh.da naik muntah da kan..aku doakan ko dpt pindah dok ngan nikmat.sian cik abe mu duk sorang denung..jom k.ain,kite doakan mekna dpt baby kembar...amin..

    ReplyDelete
  8. ida...mmg lucu pun masa tu, nak gelak takut mak mertuaku terasa, so tahan je lah...wah, lina dh la kurus, kalau dia pgnant kembar, macam mana ye nati...bgus jg, baru mencabar n lg meriah..amin

    ReplyDelete
  9. amin..amin..tq kawan2..k.ain xbrani nok kbo ke opah..blik sek plik ble tgok bdn ahmad dah basah kuyup..ahmad kncing kne diri sdri..haha..nakal2..cian ahmad..blur je..tp, klakar r ble ingt2 blik..sjk aritu, opah dah ati2 nak v pki pampers..

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts