Pergi Genting dah tak seronok

Dapat rasa banyak bezanya pergi ke Genting masa bujang, masa dah kahwin dan masa ada anak.

Posing sebelum masuk theme park

Aik, sempat pergi ke Genting walaupun tengah kalut nak menyiapkan rumah baru?
Tulah pasal, tak ada pasal-pasal terpergi lak ke Genting arini..ni sebabnya ikut aktiviti kumpulan yang dianjurkan oleh bos Papa Naim..

Daripada 5 bintang, mama bagi 4 bintang untuk kebosanan dan letih....eeee jahatnya mama Naim ni...bukan ape tau, sian i.....ikut aktiviti company orang kan namanya, jadi orang yang tak terlibat macam mama ni tak la buat ape...ada lak anak kecik yang belum pandai main lagi..terasa macam pergi sana sebagai bibik yang mengejar Naim ke sana sini je.cuaca lak sekejab panas dan sekejab baik lak, Naim bukan kira ape, nak lari je kerja dia walaupun tengah hujan..letih tul rasa...


tapi tak ape la, sebagai ibu kena la redha kan?bukan mudah nak jaga anak.. seawl kul 9.30 pagi tadi kami dah ada di depan pintu outdoor theme park... datang sini, walaupun memenatkan mama, merugikan mama yang ada berjuta-juta kerja sekolah yang kena siap dalam masa 2-3 minggu ni, tapi sekurang-kurangnya dapat buat aktiviti bersama Naim..budak sekecik Naim seronok dapat berlari bebas, tengok macam-macam benda baru dan belajar benda-benda baru..
riang dengan belon daripada clown


main ni nak naik sendiri...pandai anak mama

dua kawan baru Naim
jenguk ape la tu?

masa makan, Naim makan tembikai, ais krim dan papadom je...papa dan mama makan macam-macam, maklumlah makan bufet

Naim tak kedekut nak bagi orang rasa makanan dia
Tau tak ape aktiviti yang sempat mama cuba? Ni ha...naik ni..tu pun separuh jalan mama tidur sebab dah penat main dengan Naim...hahaha, tak berbaloi langsung dengan tiket..
datang sebelum-sebelum ni, tak pernah terasa nak try...ada anak kecik ni lah pilihannya


berakhirlah satu hari Ahad........

Comments

  1. naim bawak botol susu,comel tengok.budak2 seronok la pegi Genting :)

    ReplyDelete
  2. @fadh leyanie: betul2....Naim memang seronok betul tadi...balik mlm tdo pun dlm keletihan sebab byk sgt berlari...

    ReplyDelete
  3. sonok nye....igt nak gi laa time cuti deepavali nnti...tp ssh lah nak handle 3 wan tu 'sorang2'...(ala2 gaya Lisa Surahani dlm iklan DIGI kt radio tu....)

    ReplyDelete
  4. @izzan: haha, kalau diaorang bertiga lagilah seronok nak main...boleh letih mama nak pantau...jangan pergi sorang2, ajk ramai2 lagi best..

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1