Makan dan malam

'd
 
Dua malam berturut-turut saya makan ais krim pada waktu lewat malam. Semalam satu keluarga termasuk Nazif makan ais krim pada pukul 11. Malam ni pula kami makan ais krim pada pukul 10.15 malam. Semalam perisa yang dimakan ialah tropical fruit dan malam ni pula perisa lava... Kemain langgar pantang nampaknya.. Ini tanda- tanda nak jadi g---- ni...

Makan benda manis memang sedap, kan?  Ai perut, jangan buat selalu ye... Sekali sekala tak apa ye..
 

Ni pula budak yang makin aktif main walaupun jam dah nak masuk pukul 12 malam.. tenaga daripada ais krim yang dimakan tadilah tu...cepat juga panjang rambut Naim ni. Baru seminggu macam dah mula ada perubahan... cuma tak lebat je...nanti dah besar, pandai-pandailah cari Yun Nam sendiri ye

Comments

  1. Hehhehe makan ais krim sampai tak tertidur uols anak beranak yer.

    ReplyDelete
  2. Sekali sekala, melantak ais krim malam-malam boleh jer... tapi make sure esok jgn buat lagi... hihihi
    Ala, naim tak guna yun nam pun dah hensem mama... geram tgk muka dia yg cheeky tu :)

    ReplyDelete
  3. Rumah Okje jarang ada stok aiskrim AN....
    Bukan tak suka....suka tapi entahlah .....
    Sedap ke lava flavour tu?

    nanti rambut tu tebal bila dah besar anak sulung OKje dulu nipis gak rambut dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap.. Kalau saya, saya lagi suka perisa lava dr tropical fruit.. Lagi-lagi ada orang suapkan....hihi

      Delete
    2. Hehe...memang le sukakan sebab tinggal NGAP je hehe

      Delete
  4. Sesekali... Mmg best sesekali langgar pantang. Hihi

    ReplyDelete
  5. alamak sedapnyer....

    tu habit lieya laa jugak...tapi lieya berani buat mase preggy jek...kalo preggy, lepas mkn nasi jek wajib dessert aiskrim...ngeri bile bayangkan heheheeh

    ReplyDelete
  6. musim2 panas ni mmg sedap mkn ais krim, x kira siang malam.

    ReplyDelete
  7. sekali sekala Aisy..hehe..
    rasa nak try pula perisa lava tu..nanti p cari hehe

    ReplyDelete
  8. sesekali makan aiskrim.. xpe.. :)
    yg penting jg kesihatan.. hehe..

    ReplyDelete
  9. tetiba liya rasa cam nak cari aiskrim lak sekarang nie... :)

    ReplyDelete
  10. fuh...mengancam betul. icecream cap apa tu? walls ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang dlm pic ni jenama nestle, perisa tropical fruit.. Yang lava tu jenama walls... Mamg sedap, itu yang dua malam berturut menjamu perut

      Delete
  11. mmg nmpk sdp aiskrim ni.. x pnh mkn lg y perasa ni

    ReplyDelete
  12. I pulak suka magnum almond tapi bila kirim ngan hubby,
    mesti dia warning "apa ni mlm2 mkn aiskrim!!".
    Terus terbantut niat nk mkn. Hehe..

    ReplyDelete
  13. Uhhhh.... nnti jadi mcm saya. Mmg g****. Hahahha... dulu, g chcekup doc cuma kata " awak kena diet ". Skrg ni dia cakap " elakkan makan nasi. Makan lebih sayur dan buah ". Dah namanya syawal, asik ada open house... hihihi... ke laut la diet

    ReplyDelete
  14. suka makan aiskrim malam2 sambil tgk tv..hehe
    comelnya nazif :) besar nanti dh ada peminat xpayah gi yun nam.

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts