Tali layang-layang pun boleh bawa bahaya

SARATOK – Seorang pelajar lelaki tingkatan empat cedera apabila lehernya dibelit dan dijerut tali layang-layang bersalut kaca yang merentang jalan di Kabong dekat sini kelmarin.

Kejadian pada pukul 11 pagi itu dikatakan berlaku ketika mangsa, Mohd. Azizi Ibrahim, 16, sedang menunggang motosikal untuk pulang ke rumahnya di Kampung Hilir Darat selepas membeli barang keperluan di sebuah kedai di pekan Kabong.

Mengimbau kejadian itu, Mohd. Azizi berkata, ketika melalui kawasan kejadian, dia yang menunggang seorang diri tidak menyedari tali layang-layang melintang di jalan tersebut kerana ia terlalu halus lalu merempuhnya.

Difahamkan, tali layang-layang bersalut kaca itu ditinggalkan di kawasan tersebut oleh pemiliknya selepas layang-layangnya tersangkut pada sebatang pokok


Artikel Penuh: http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=1221&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz2Fe8H48jy

Comments

  1. Yang, ngerinya…kertas pon leh jadi tajam kan kan

    ReplyDelete
  2. Tali layang2 bersalut kaca?. Tak dpt nak imagine.
    Tapi kes mcm ni mmg pernah berlaku sebelum ni.
    Moral of the story - kita jgn naik motor.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, pandainya... saya tak terfikir moral of the story mcm ni tadi... betul juga..

      Delete
  3. Bahaya juga ye... itulah kadang benda yg tak kita sangka boleh akibatkan bencana pada org lain.

    ReplyDelete
  4. auccchhhhh!!!!






    nasib baik tak putus tengkok...

    ReplyDelete
  5. ya tuhan !
    kesiann nyee bdk nie !

    sungguh x bertanggungjawab org yg meninggalkan tali layang2 tuu !

    ReplyDelete
  6. teringat pulak novel bertajuk layang2 bertali kaya..ingatkan takde org buat rupanya ada juga ye..bahaya tu..

    ReplyDelete
  7. kesian mangsanya..bahaya betul tali layang-layang kan..
    nasib baiklah tak apa-apa..

    ReplyDelete
  8. sian.. malang tak berbau kan.

    ReplyDelete
  9. salam ... lama tak datang sini...
    ngeriiii...akak ada baca kat FB tadi...

    ReplyDelete
  10. sbb ada kaca pd tali tu, ngerinya..

    ReplyDelete
  11. btl tue ..bahaya talinye tajam

    ReplyDelete
  12. wehhh, wak baru je balik kampong sempat gi jalan2 kabong saratok tuuuu, tapi wak naek kete tapiii.. iIHHikks

    ReplyDelete
  13. Ui, kes naya ni...

    Tersilap langkah, padah menanti..

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts