Baru kawe tahu

Nak tahu dok, semale kawe makan pulut durian versi ore Temoh Perak buat.. Baru kawe tahu, lain rupanya cara tuk tua kawe ni makan pulut durian.

Hehe, faham ke? Saya pernah makan pulut durian versi kelantan dengan pulut kosong di makan dengan durian yang dimasak dalam santan. Tapi versi mentua saya masak semalam, pulut dimasak dengan santan sampai pulut tu masak, berbentuk macam nasi biasa. Kemudian pulut ni dimakan dengan durian macam tu je...

Korang pernah makan?

Comments

  1. Selalu nmpk org2 ni upload.nmpk sungguh pelik di mata sy org selatan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita yang tak pernah makan ni rasa pelik kan?..

      Delete
  2. versi kelantan makan pulut + santan + gula pasir/gula melaka + durian. best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2...mmg sedap yg kelate kito...tekak kita dh biasa

      Delete
  3. kawe pehe..hehe..kecek klate pulop kite..
    akak mkn durian yg dimasak mcm pengat tu dan dimakan dgn pulut,sama kot dgn aisy..versi tok tua aisy tu pernah try gak sekali masa g umah saing, tp cannot go lah..lain mcm jek rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai demo...kawe suko demo pehe kawe kecek gapo...hahaha.. cannot go deh, sama lah kita...sekadar makan je bolehla, try kan?

      Delete
    2. kawe nok kecek klate jugok laaaa...sedak ko versi tok ttuo demo..kawe tk ghajin lagi make hok lagu tu..ngoti eeeee...tk pernoh jjupo lagi...

      Delete
    3. haha...boleh je, pandai demo kecek kelate...buleh gu kita..
      kawe rasa tok sedap..huhu, tahu ko tuk tua kawe ada mena tarik telinga kawe ni...
      dah biasa makan versi yang berkuah, yg ni rasa lain..

      Delete
  4. pulut duyan versi kedah penah makan kan kan?

    ReplyDelete
  5. tak suka pulut durian. kalau durian makan la..hehe

    ReplyDelete
  6. penah tengok tapi wak X penah terai makan jugakkk.. ahHHKs

    ReplyDelete
  7. MJ 2 2 versi pernah tengok, tp tak berapa makan sangat pulut :D

    ReplyDelete
  8. yang akak selalu makan serawa durian...

    ReplyDelete
  9. Mak saya oghe kelate jugo. Tapi dio wak supo hok oghe peghok tu. Ingak versi kelate doh tu.

    Hihi... maknanya dlm satu negeri pun ada mcm2 versi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? mak MA daerah mana tu? betullah tu kata MA, lain2 dlm satu negeri pun..

      Delete
  10. kalau style kedah
    atau style mak saya
    kukus pulut dlu, santan asing, durian asing.bila nk mkn baru satukan..

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts