Gaun dah dapat tuan..

Memang sesuai betul semalam saya beli gaun untuk anak buah.. Rupanya tuannya nak keluar hari ni. Setelah dapat tahu baby Alya Arissa ni lahir, kami cepat-cepat bersiap dan balik ke Teluk Intan untuk melihat baby..Lagipun tak jauh sangat perjalanan dari BSP ke Teluk Intan. Tapi tak adalah pagi sangat, kami keluar rumah tadipun dah pukul 11.30 pagi. Alhamdulillah perjalanan hampir tiga jam terasa tenang sebab kedua-dua hero kami ni banyak tidur. Lega hati mamanya ni.



alya arissa lahir 3kg pada pukul 4.00 pagi.


 
Masa kami sampai tadi bayi comel ni tak buka mata lagi.. Jadi, tengok ajelah dia tidur. Orangnya putih melepak. Memang sesuai warna gaun yang saya pilih semalam tu..puji diri sendiri lak...Nak tahu apa reaksi Naim masa tengok baby Alya ni? Dia tengok dan cakap, "banyaknya baby..". Lucu kan? Dari perspektif budak dua tahun itu komennya..Tak macam kita yang dewasa ni komen tentulah pasal comel, berat, rupanya atau lain-lain lagi. Tapi, betullah kata Naim tu sebabnya masa kali pertama kami tengok baby Alya ni dia ada dekat kaunter jururawat bersama-sama dengan dua bayi lain, sebab ibunya belum dihantar ke wad lagi.

Itu jelah cerita gaun jumpa tuannya... dah penat jalan sikit jauh hari ni.. nak kena rehat dulu ni.. apapun tahniah kepada Khairi dan Tiqa.. Semoga dapat jadi ibu bapa yang baik dan selamat menempuh alam keibubapaan ye..

Comments

  1. Sib baik yg keluar betul2 gigurl (I tak pernah percaya dgn hasil scan sebenarnya), kalau tak Naim yg kena pakai gaun tu.. kekeke..

    Anyway tahniah atas kelahiran anak buah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, mujur betul... klau x, bukan naim, tp nazif kot yg kena pakai gaun tu sb saiz 6 bulan yg dibeli aritu...

      Delete
  2. ala..ala...tomeynyer dia...nama ank buah awak sama ngan anak buah saya...alya jgk tapi nama nak buah saya nor alya zulaikha

    ReplyDelete
  3. Rezeki baby jugalah kiranya kalau tak kena simpan next baby:) Seronoklah dapat baby baru kakak suka cium baby.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak, xda plan lg nk tmbh...huhu kononnya...

      Delete
  4. Comelnyerrrrr Alya Arissa :)

    Mesti Alya pun tak sabar nak try gaun baru :D

    ReplyDelete
  5. rezeki baby.. comel je.. mcm tau2 je nak dpt gaun, terus keluar.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl2.... mujur bli dh, klau x ms pegi lawat smlm xda dp bg... kira hdiah ptama dia dpt tu....bangga ni

      Delete
  6. saya buat kunjungan balas ..hiii..salam kenal ye

    ReplyDelete
  7. salam...

    alahai kiutnye baby nih.....moge menjadi anak yg solehah dunia dan akhirat..amin

    ReplyDelete
  8. tahniah akak,dapat anak buah baru.. best nye dia, larih-lahir dah dapat baju baru.

    ReplyDelete
  9. hehe..comel baby,cantik bajunya tu..untung c baby..:)

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah...bertambah lg umat Muhammad..;)

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1