Masa itu emas

Walaupun hari ni hujan, rasa sejuk walaupun dah tutup aircond, walaupun Isnin, tapi rasa seronok nak pergi ke sekolah. Haa, bukan apa, mengenangkan tak lama lagi nak mula cuti ni, rasa masa sangat bernilai. Tak adalah lagi rasa malas atau Monday Blues. Nak kejar kerja-kerja PBS sebelum murid-murid mula cuti.

Sian dua Ahmad ni. Nampaknya korang kena pergi awal setiap hari. Mama ada masa dua minggu je lagi untuk siapkan kerja PBS ni. Nanti cuti sekolah mula, hari-hari bertempek dengan mama ye..

Lagi satu, hari ni seronok nak pergi sekolah sebab tauke kek rajin buat kek coklat. Saya dah siap order semalam...dapat makan makanan kegemaran, baru ceria hidup kita seharian, kan Okje..

Comments

  1. Sedapnya kek! X pe la dua ahmad g awal. Lepas ni mama ada kat rumah lama kan... seronoknya.

    Ishhh... lama x mkn kek - x habis lg comment pasal kek =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa...sedap kek ni...orang dlm pantang nak try ke tu? Try amik rasa bolehla..jgan la makan banyak, tak cukup pulak saya nanti.. haaa

      Delete
  2. salam ain..maaf ya kak intan abru mai sini..hehe
    wah sedapnya kek cekelat…kawan sekolah ka buat..? x lama dah ya nak ct sekolah..bestnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak dh balik puncak jalil? Semoga ceria selalu ye..

      Haa..kawan sekolah yg buat kek ni.. tak sabar nk habiskan tahun ni...semoga keje selesai dgn baik

      Delete
  3. gitu laa jasa seorg gurukan...besar pahala seorg guru yg berkorban keluarga demi tugas...cewaaaah bunga2 plak ayat lieya heheheehehe....tak pe2, tak lame lagi dah nak cuti sekolah....syok dok umah layan anak2 lame nanti....lieya gak penin ni mane nak anta miamija nie...cuti2 dok umah jek kang lemak asik main jek heheeheheh

    menarik nampak kek tu...moist choc cake tu kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa..puji nampak? Taklah berkorban sangat..memang terpaksa siapkan ...haaa..ikhlas jawap..

      Betul, kek coklat yang moist ni...sedap

      Delete
  4. nak cuti tp blum kesampaian selagi kerja belum siap

    ReplyDelete
  5. Sedapnya moist choc cake tu..lately ni kita asiklah dok makan kek moist choc ni ler..Ingat nak buat sendiri untuk bday suami next wk..kalau jadik laa

    ReplyDelete
  6. sedapppp.... sebab terlalu minat jadi saya takut nak beli choc moist ni. Takut makan banyak... hahaha

    ReplyDelete
  7. Aduh... Aisy. Kakak yg tengok pun telan air liur. Rumah kakak kalau apa pun yg coklat semuanya suka. Nampak macam ini waaahhh.... banyak betul.

    ReplyDelete
  8. aiyaa.....liur suda kuar...kesukaan ni Aisy...kek cekelat...

    ReplyDelete
  9. wah sedapnya kak.. dan2 rasa nak buat.. hihii

    *akak, saya dah buat entry psl napa muka saya nampak cengkung.. alang2 akak dah tegur tadi, tu yg bg link kat akak ni.. hihii

    http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2013/10/muka-saya-cengkung.html

    ReplyDelete
  10. Siapakah Tauke kek coklat tu AN?
    Betul tu AN kalau dapat makan makanan kegemaran kita mmg ceria hidup kita kan AN hehe...awak Kek Coklat, OKje bergedil haha.....
    OKje mcm nak buat kek coklat sebab anak tu teringin..... tak taulah bila nak buat!

    ReplyDelete
  11. salam kenal...wah..lama dh saya tak buat kek coklat ni

    ReplyDelete
  12. Anything yang dapat menceriakan hidupan kita, go for it ;) tapi nampak sedap pun kek tu.

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1