Anak cikgu

Naim ni memang pengubat letih mama apabila balik dari sekolah. Tengah penat bila sampai waktu magrib tu Naim ni buat  macam macam karenah yang menggelikan hati saya.

Pernah tengok benda ni kan? Memang selalu banyak diletakkan di pagar rumah kami. Naim ni suka ambil kertas yang terselit di pagar ni, masukkan ke dalam poket belakang seluar dia dan apabila mama balik dia mulalah menerangkan apa benda tu.

Macam cikgu sedang mengajar, Naim ni mulutnya pok pek sambil tunjukkan kertas tu. Ada gaya nak jadi macam mama ke?

Comments

  1. Replies
    1. Tgklah dah besar nanti macam mana kan?

      Delete
  2. Insya Allah... akan ada menurun sedikit sebanyak ;) Macam kami, our brother yang menurun arwah bapak kami, cikgu Inggeris jugak dia.
    Eh dah lain la kat sini, menarik :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah...ayah dia Sir.. patutla sampai ke Berlin tu... alhamdulillah ada yg ikut jejak bapak ye..

      Saya kalau boleh tak nak anak jadi cikgu.. haa...ramai kawan yg pikir gitu juga.. tapi kalau ada anak yg minat juga..tak pelah..

      Delete
    2. Hahahaa lama tak dengar "Sir" tu. Dalam ramai2 ada la sorang ikut jejak, kami yang lain ni English berterabur huhu.

      Jadi cikgu ni besar tanggungjawab nyer, nampak jer mudah, tapi 24jam sepanjang hayat tergalas kerja tu kat bahu.

      Delete
  3. Ohhh....dah katanya anak cikgu AN...darah cikgu tu mengalir....

    ReplyDelete
  4. anak mama la naim tu...comel sgt..

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts