Dah nazak

Nampaknya seterika yang Kak Bi hadiahkan kepada saya ni dah makin nazak. Tengoklah keadaannya yang dah makin nak tercabut talinya ni. Dah sepuluh tahun pakai ni. Memang jenama ni tahan. Dah berbakti sejak saya di UUM hingga sekarang. Mujur Kak Bi ni jenis suka rekodkan tarikh pembelian barangnya. Jadi boleh tahu hayat prosuk tu. 10 tahun lama kan? Kalau beli baru pun nak beli jenama yang sama jugalah.

Comments

  1. ish boleh lagi tu..tukar wayar

    ReplyDelete
  2. dh nazak sgt tu..t, bahaya pulak..jenama tu memang tahan la..

    ReplyDelete
  3. Ini tanda nak kena ganti baru...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal..dh sampai masa dia masuk muzium

      Delete
  4. Nak cari national skrang ni mmg dah xde, dah ganti dgn panasonic...
    Panjangnya hayat seterika tu..

    ReplyDelete
  5. Sy punye iron, dr zaman belajar kt U dulu. Pun barai mcm ni gak. Tapi sbb kedeks tak bertmpt, sy suh suami balut dgn plastic tape. Syg nak bt sbb bley pki g...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selagi leh guna memang patut ...dah banyak jasa, kita pun tak sampai hati nak buang sesaja

      Delete
  6. blh ganti pembalut dia tu izan.hubby selalu gantikan .bkn apa bahaya kan wayar terkeluar

    ReplyDelete
  7. uiisshh.. bahaya nih.. hehehe... saya pun pakai panasonic gak tapi yg cordless jadi mmg xde mslh wayar rosak. Dah 13 tahun... Aisy cuba le cari.. less than RM100 harganya...

    ReplyDelete
  8. uishh lama betul, kalau dah mmg tak berfungsi pasni, wajib simpan sebagai kenangna. Tapi ni boleh lagi fix tukar wayar and balut cantik2 :D

    ReplyDelete
  9. Hehe...memang dah nazak tu AN kena tukar baru...atau pun balut je le ngan binding tape tu...jimat boleh guna balik

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1