Kongsi

Makin seronok saya tengok keakraban dua anak lelaki kesayangan saya ni. Naim di usia 3 tahun 7 bulan dan Nazif, 1 tahun 2 bulan ni semakin banyak berkongsi minat.

Suka lagu yang sama, makan pun banyak makan berebut manja makanan yang sama. Malam ni, mulanya kedua-duanya makan nasi dagang bersama-sama sampaikan hampir separuh nasi dagang tu dimakan diorang ni. Kemudian bila saya kupas mangga pula, sekali lagi keduanya makan bersama-sama mangga manis ni..

Kalau minum susu pun sama, kalau seorang minum susu, pasti yang lagi seorang pun akan minta susu juga. Yang kelakar dan agak gelinya pula, masa adik tengah menyusu dengan mama, Naim selalu mengusik macam dia pun nak susu juga..adoi...

Comments

  1. Memang seronok bila ada kawan kan, macam my nieces pulak.. adik ok selalu nak kongsi tapi kakaknya cengeng nak sendiri2.

    ReplyDelete
  2. Seronok tgk anak2 mesra mcm tu kan. Mudah2an kemesraannya berkekalan hingga akhir hayat :)

    ReplyDelete
  3. Sama cam qila dan syafiq la ni. Hihi

    ReplyDelete
  4. anak2 dara aida pun beza 2 tahun mcm naim & Nazif. now nurin nak masuk 9 tahun, syuhada 7 tahun. semua nak sama. semua nak saing. fesyen pun if can nak copypaste. diorang sgt rapat. if sorang takde, sorang lagi bad mood :-) hi hi

    ReplyDelete
  5. mesranya naim & nazif,klu adam & adrien..kdg2 ok,kdg2 bercakaran...pening mama dibuatnya

    ReplyDelete
  6. Baguslah rapat adik beradik, jiwa mama pun tenangkan, kalau bercekau, mau pusing kepala mama hehe....

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts