Dia pun buat gak..

Haa... kan dah bagitahu kat korang, kami adik beradik ni bukan boleh kalau balik ke kampung tapi yang lain tak da. Mulalah nak tunjuk apa dimakan kat kampung, nak bagi yang lain jeles..
Pagi-pagi lagi saya dapat mesej whatapp, gambar makan kat kampung semalam. Jeles tau...terliur beb, kami kat sini belum bersarapan lagi ni..
Kitorang dah bertolak balik. Kak Ja pula  yang balik ke kampung pagi semalam, kami sempat jumpa sejam lebih je semalam. Bagus juga kan, anak-anak Kak Ja pula memeriahkan rumah Tok. Minggu depan Kak Bi pula balik, lain pulak juadahnya ye..
Syoknya makan bbq beramai ramai.

Comments

  1. bestkan kalu dekat kg,mcm2 bole order minta mak msak, teringat masa arwah mak akak ada dulu,bila balik kg je mesti nak suruh masak mcm2,walapon makanan yg simple2 je tp rasa sedap sgt...dekat mentua segan nak minta...hehehe,tp penha gak la minta buatkan masak lemak daun kayu tu...

    ReplyDelete
  2. mmg sonok kumpul ramai2, lagi2 dpt makan hasil air tangan ibu

    ReplyDelete
  3. assalam AN..klau dapat balik sama sama berkumpul best kan..mesti lagi gamat

    ReplyDelete
  4. tgok gambar makan ajelah nampaknya..

    ReplyDelete
  5. Best kan ain bila blik kg..bila nak balik kl mula la cam berat ati...sebab duk kg tenang ja..makan pon mewah ja kan kalau duk kg..nak ulam apa2 kadang2 petik ja tepi umah kan..rindu sangat duk kg

    ReplyDelete
  6. almak dia balas balik..tu la hari tu ada org bikin org jeles kan.hehe.bbq cmni terbaiklah..aiman nmpk sosej tu mmg dia terkam

    ReplyDelete
  7. terliur la tengok makanan ni semua..;)

    ReplyDelete
  8. kalau budak2, sosej bakar tu la yang mereka suka….
    edisi jeles menjeles la ni… dah balik BSP rupanya :)

    ReplyDelete
  9. Haha.....biasalah kalau adik badik pompuan mmg gamat jadinya....saling jeles menjeleskan ....tp sebenarnya itulah yg membuatkan kita tambah rapat.....
    Ma sukalah tu silih berganti anak pompuan dia balik!....

    ReplyDelete
  10. balik kg kejenya makan makan makan yg tiada ending ;)

    ReplyDelete
  11. Sememangnya kampung tu tempat merasa segala jenis masakan mak. Kalau mak ada, memang bestlah kerjanya makan aje. Kalau adik beradik semua berkumpul, lagilah best. Lepas makan, gosip, tidur. Makan, gosip, tidur. Itu ajelah rutin yang seronok bila berkumpul ramai-ramai nih.

    ReplyDelete
  12. bestnya bila ramai sedara pempuan kan.
    meriah. sy sorng jr ppuan.lain sume llki

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1