Akhirnya...renew roadtax

Mujur ada kawan meneman, akhirnya ada masa nak pergi memperbaharui cukai jalan kereta.

Alhamdulillah.. tak la rasa takut lagi nak memandu dengan tertampalnya benda ni kat cermin depan...

Mentang-mentanglah tahun ni kali pertama bayar sendiri sebab dah habis bayaran dengan bank, asyik tangguh je nak bayar benda ni.. mujur tak ada terjumpa dengan si baju putih dalam 3 minggu ni..

Padahal boleh je guna myeg untuk perbaharui cukai jalan, kan? Tak canggih betul mamanaimnazif ni..

Comments

  1. akak ni kalu byr roadtax ngan lesen semua mengharapkan en.azmi...hehehe malas nk buat sendiri

    ReplyDelete
  2. bagus la da reniew..tak perlu takut lg nak bawa kereta :)

    ReplyDelete
  3. saya pun nk kena renew bulan 2 nanti

    ReplyDelete
  4. Saya main call agent aje suruh renew roadtax dan insuran. Bulan ni dua buah kereta kena renew sekali. Nak nangislah juga tengok duit berterbangan. Sampai la ni tak reti buat sendiri benda ni main suruh agent aje kerjanya.

    ReplyDelete
  5. Selesai sudah..jgn jadi mcm knor...3 bln roadtax mati..bru perasan...selamba je pandu kereta...kes tk ingat roadtax tmt tmpoh...selamat je dlm masa tu...

    ReplyDelete
  6. Takpa, lepas ni tahu dah.. boleh je guba myeg, lagi cepat dan mudah :D

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah selesai , baru lega kan, slalu kalu kite tak tahu roadtax mati kite tak tkt pun nk drive TP bila dh tahu uhuh tkt terus

    ReplyDelete
  8. Berani jugak AN ye..alhamdulillah nah perbaharui cukai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh.. takut sebenarnya acik.. saya keluar masa ada hal penting je..

      Delete
  9. beraninya 3 minggu drive without road tax…
    saya tak terpanh lagi drive kereta road tax mati, tapi drive masa lesen mati pernah… hihihi

    ReplyDelete
  10. Tulah ....hubby sampai sudah buat roadtax mesti suh orang buat AN...tak pernah buat sendiri....padahal senang je yek....tu yg dia malas tu.... nak kena mintak geran bagai...

    ReplyDelete
  11. legaaa dah tampal roadtax yeak...kalo tak nak bawak kete pun takut2 roadblock kan heheeheh....lieya pun dah tamat tu....tak buat2 lagi....tapi biasenye hubby buatkan tru myeg jek...klik2 tau dah sampai depan umah heehehehehe

    ReplyDelete
  12. Singgah pagi sini.....mana pergi sunyi sepi? Orang nak mengurat pun tak layan?hehe

    ReplyDelete
  13. sy pun baru renew last week..semua en suami setelkan..renew lesen sy pun beliau yg buat.hehe

    ReplyDelete
  14. alhandulillah. selesai satu bnda kan

    ReplyDelete
  15. nasib baik akak cepat2 bayar.. sbb nina tgk dlm bulan ni byk polis dgn jpj buat roadblock

    ReplyDelete
  16. fuh nasib baik ain x jumpa si baju putih tu..hehe...kak intan pon buta it juga..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1