Zilla

Tersenyum sorang saya tadi bila baca komen Hainomharyani Suratman a.k.a Okje kita, yang komen entry saya yang sebelum ni. Siap nama panjang, nama penuh macam dalam IC lagi tu, korang..haa.. bila mula tukar ni? lawa nama Okje rupanya.

Okje sah tengah gelakkan saya masa tulis komen tu ea? Sebab tu tanya Zilla duduk kat mana ye?  Ehem..

Malu nak jawab.. macam mengada-ngada pula ye saya tulis rindu dan harap panjang umur untuk jumpa lagi. Padahal bukan Zilla ni akan pindah sekolah pun, bukan juga jauh rumahnya.. Seksyen 13, Shah Alam je.. Haaa.. layan jelah, korang yang selalu baca penulisan saya tentu dah boleh agak jenis saya. Menyibuk pada yang kasih, pada yang sudi, you all.. haaa.. kalau dengan orang yang tak ada hubungan macam tu, taklah nak ambil berat sangat.

Walaupun saya mengajar petang, Zilla mengajar pagi, masa pertemuan kami tu selalu kami ni sembang macam-macam. Agaknya kami ni ada gelombang otak yang sama. Kira kamcenglah. Anak-anak kami pun lebih kurang sebaya, asal pun dari negeri yang sama. Mudah nak kecek kiro. Kalau masa Zilla ni sibuk dan saya pula buat-buat sibuk, kami boleh je berkomunikasi tanpa hala.. haa, biasanya orang berkomunikasi dua hala.. kami pula, contohnya ;

Saya  : Zilla, banyaknya keje. Mulalah rasa pening, semalam tak cukup tidur. Nazif menangis sampai pukul 2              pagi.
Zilla   : Zahim demam tu. Kejap lagi orang nak kena masuk meeting dengan Pn Chong. Tah Sal dah sampai               ke belum?
Saya  : Esok pula MiL nak singgah, alahai rumah tak kemas tu.
Zilla  : Geram betul kalau dapat kerja arini nak kena hantar esok..

Ha...tengok contoh perbualan kami semasa masing-masing sibuk. Tak ada sakit hati pun. Duduk sebelah menyebelah, sambil tangan siapkan keje yang ada, mulut masing-masing luahkan perasaan. Kalau cakap macam tu dengan orang lain? Mau kena cepuk sekeh jawapnya. Orang tu tanya lain, kita cerita lain pulak, kan?

Jadi, oklah kan ayat-ayat saya dalam entry sebelum ni tu.  pasti cuti panjang ni banyak perkara yang tak sempat kami nak kongsi.. u baca blog I, I baca blog u lah ye.. kelik kampung tu jange lupa royat deh.. bulih kito gi make mee celup sama-sama..


Comments

  1. Wahh..terharunya.Sobsob..siap menitis air mata darah ni.hihi..ok2..eh,betullah baru perasan.Kita selalu bercakap tak abih kan!maklumla,lorat sokmo.Jarang boleh sembang penuh.Hihi..Nak gelak pun ada.Kpm,please..kurangkan beban guru.Tengok,nak cakap pun tak sempat.Sapa kata cikgu relaks!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa.... hiperbola nampaknya tuh..... taula pakar bm...
      haa, setuju, lorat sokmo kita ni...minta KPm kurangkan beban kerja guru..

      Delete
  2. wah tak sangka pula.. kalau dh kamceng semua benda boleh share :)
    selamat bercuti....

    ReplyDelete
  3. hai nape name aku bole terselit dlm dialog seharian korang? ni mesti ngumpat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa....bukan mengumpat sal.. kami sayang cik sal ni.. tu yang sebut nama cik sal,, lagipun betullah tu, kalau Sal, Zilla dan Chong kena meeting, paham2 la....

      Delete
  4. klu dah ngam apa cara pun boleh..jgn kata sembang,through facial expression pun dah boleh baca hati masing2..seronok ada kawan macam zila

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa... itu yg kadang kami ni bila balik rumah, sambung pula dgn whatsapp, bila mula fikir semula apa yg dibincang tadi di sekolah

      Delete
  5. memang payah nak jumpa geng yang sekepala, yg paham each other tanpa perlu kata apa2, hahaha saya pun ada sorang ex officemate laaaama dulu, sampai sekarang kitorang berhubung cakap benda bukan2 macam ni la, tak tentu hala tapi masing2 paham. takper la u guys still boleh jumpa bermesra :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kita ada kawan yang macam ni... mmg payah sebenarnya nk bergantung harap kepda kawan

      Delete
  6. Walaupun tak sempat berbual pjg atas faktor kesibukan..
    kurang2 kwn Aisy tu ada juga belog...utk Aisy baca dan tatap..
    I lg sedih, kengkawan I semua takde belog, yg dulu ada blog pun
    ramai dah berhenti berblog.. (sigh).

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe sam,, the most important is all of them will always be in your heart.... sam kan selalu jadi kaunselor utk diorang, tu pun dah terbaik....

      Delete
  7. Best nya ada kawan yg kamceng. Boleh kongsi citer apa saja..

    ReplyDelete
  8. Owhh.. kalu kelik kg makan mee celup? X penoh tera lagi. Beso2 kalu kelik kg gak, make nasi kerabu, nasi berlauk. Cari nasi tupe.... x rajin lagi g make mee celup.

    Best la ada kawan baik. Walaupun sehala je... janji lega dua2 pihak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. MA kecek kelate pulok.. pandai demo.. saya suka belaka kalau makan nssi kerabu atau nasi berlauk pun.. semua sukalah..

      Delete
  9. Cuti skol saya keje walaupun tak de budak ,lepak je sambil mkn colek mangga hihi

    ReplyDelete
  10. Hehe....bukan sengaja buh nama tu AN.... rasanya dtg komen guna hp Arjuna tu... acc pulak dlm hp dia register nama lain...tu yg jadi kecelaruan identiti haha...
    Ohhh gitu yeh....faham faham.... kalau dah geng yg rasi, sorang cakap bahasa aye, so kecek bahaso itik pun, mmg kita bole pehe...hehe....
    Tak ganjil bagi Okje tu... sebab OKje pun spesis jugak hehe

    ReplyDelete
  11. kehkeh keh...tegelak lieya bace...sorang tanye lain, sorang jawab lain...tapi masing2 paham cerita...tapi tu la kan, bile dah jumpe geng yg boleh kamcing ngan kite....leh sekepale ngan kite mmg seronok lah....

    ReplyDelete
  12. Oh, itu rupanya luahan hati sehala. Tapi bolehlah dimaafkan sebab cikgu-cikgu sibuk, kan. Meluah perasaan pun masa tengah kerja, nak masuk kelas gitu. Kalau kita-kita yang dok kat pejabat ni berbual sehala, mahunya yang seorang lagi dok tenung sambil fikir, "Apahal dia ni? Stress ke apa ni cakap sorang-sorang?"

    ReplyDelete
  13. tu santai namanya AN he he..ikut sedap mulut kita je nak cakap..tapi tak pe..kawan pun ok kan

    ReplyDelete
  14. Eh, cara perbualan cikgu tu serupa dgn perbualan misi2 kat klinik gomen td.Tgn bt keje tp berbual kejap topik ni. Kejap topik tu. Hehehehe....

    ReplyDelete
  15. sib bek memasing faham ayat sendiri

    ReplyDelete
  16. baca ni buat nik rindu kwn lama kat opis dulu. suka borak citer masalah ngan dia. rindunya.kalau boleh nak suh dia keje kat tempat sama ngan nik.haha
    boleh borak macam2.

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts