Menyibuk memang seronok

Siapa setuju dengan ayat ni? 

Di saat banyak sangat kerja dengan sesi persekolahan cuma berbaki dua hari sahaja lagi ni, masing-masing mula rasa tak cukup nafas. Itu nak kena hantar hari ni. Ini nak kena serah esok. Tambah lagi itu, ini, serba mak nenek pun ada nak kena juga siapkan oleh kami. Bangun pagi pun terus tuju ke arah laptop, semata-mata nak taip laporan.

Perut yang mula merintih minta isi pun ada masanya dipujuk supaya bersabar. Tetiba teringat pula pesan mak saya." sibuk macam mana pun, makan kena juga. Tak sempat nak duduk pun, makanlah sambil berdiri, kata mak saya. Sambil berjalan nak buat itu, ini makanlah sikit-sikit mana yang patut. Jangan biar badan jadi lemah, sian siapa pula nak uruskan anak-anak nanti..."  

Rindu sangat nak menyibuk ambil tahu hal kawan-kawan blogger. Tak sempat nak tinjau ramailah nampaknya beberapa hari ni.. sekalli sekala pegang hp ada juga yang saya baca tapi tak sempat semua.. menyibuk atas tujuan 
yang baik tak salah kan? Tanda ambil berat kepada sahabat-sahabat kita...

Untuk semua yang dalam kesibukan...renungan untuk kita bersama...
#sibuk memang tak seronok... saya nak menyibuk je......haaha... xoxo

Comments

  1. A'aa dah nk cuti sek ye kak.. baru saya sedar..... hihii

    ReplyDelete
  2. anak2 seronok cuti panjang..ajak jalan2..sedangkan mak ayah dok pikir,duit tak boleh boros..utk buka sekolah nanti...byk rm diperlukan...

    ReplyDelete
  3. nampak gayanya cikgu2 tak menang tangan la bila sekolah nk cuti ni...tp xpe lepas ni boleh rehat sepuasnya

    ReplyDelete
  4. takpe2, kasi settle keje yg penting dulu ok...nanti dah leh tarik napas lega baru le bw balik....semoga semua urusan dipermudahkan....

    ReplyDelete
  5. Enjoy the problem! Tapi kakak memang tak enjoy with the problem Aisy. Mana boleh enjoy kalau dah lain semua tak boleh buat. Seluruh tumpuan hanya pada lambakan kerja - lega sikit bila masa balik aje...

    Tapi petang ni kakak dah kurang sikit. Harap tak bertambah lagilah...

    ReplyDelete
  6. memang pun..saya siap save fail as kedai buku punya pelan segala bagai mak nenek..ha..baru puas hati

    ReplyDelete
  7. kadang2 selalu ingatkan diri sendiri bila makan walau sibuk mcm mana pun…. tapi entah mcm mana, perut masuk angin juga… dah kena gastrik… adoi, makin parah sbb keje byk dan dlm masa yg sama kena tahan sakit gastrik…. huhuhu, harapnya AN jaga makan elok2… jgn jadi mcm saya ni...

    ReplyDelete
  8. Setuju sangat AN....menyibuk mmg best....ehhhh tu memang menyibuk yg dibenarkan ......kena ziarah kengkawan....nanti kengkawan rindu hehe
    Sian tugas seorang guru ni kan.....mentang mentang le dapat cuti panjang, habis di dera buat kerja bagi settle...

    ReplyDelete
  9. Betul kata ur mom, alas la perut tu sikit kalau tak sempat sangat pun, kang jatuh sakit semua susah, I pun susah hati nnt ;) takper.. menyibuk jenguk kawan2 kalau boleh release tension release kejang, ok jer. Lagipun tak elok jugak ngadap kerja tak tengok lain langsung, tepu jugak jadinya.

    ReplyDelete
  10. baik betul ur mum,nasihat yg selalu terngiang2 la kan..tp mmg ada betulnya kata2 seorang ibu..jangan pernah ingkar..:)

    ReplyDelete
  11. hehe..ni myibuk sbb ambik berat...

    tq for sharing....

    ReplyDelete
  12. eh, akak terlepas n3 ni ya? biasalah kita, suka menyibuk jer..

    ReplyDelete
  13. mmg kalau dah bz makan pun jd tak lalu..janji kerja siap dulu

    ReplyDelete
  14. Betul tu, sesibuk mana pun kita, makan tetap kena jaga ye :)

    ReplyDelete
  15. xpe.. biar settle semua keje dulu br boleh menyibuk..
    silelah menyibuk di teratak lady yer.. :D

    ReplyDelete
  16. yae, setuju..biar settle keja dulu baru nak menyibuk. dan yang menyibuk tu yang best :)

    ReplyDelete
  17. Salam ain...hehe..memang best menyibuk...tp x best bila sibuk..huhu...cikgu ganti sekolah menengah ke? dua bulan je la kan...x berani akak nak ngajar dah...da lama tinggal bab bab ngajar n..huhu

    ReplyDelete
  18. hehe mmg tak best bila time tgh sibuk kan hehe.tq share tips tu..cuti sekolah ni bolehla relax sikit

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts