Blogger sakit gigi

Sejak tengah hari tadi saya perasan yang gigi saya lain macam. Tapi semasa di sekolah, boleh tahan lagi. Dah balik ke rumah pun, masih sempat masak dan buat macam-macam lagi. 

Oooo, masalah muncul bila waktu berbuka puasa. Gigit sikit, terasa gigi macam sakit. Mulalah syak yang gusi bengkak yang menyebabkan rasa sakit macam tu. Rasa macam bahagian yang sakit ni, giginya nak tercabut dari gusi... Alamak, tak nak tak nak...Telan ayam black pepper pun tak rasa sedap dah. Berkali-kali suami suruh saya habiskan sayur pun saya buat tak tahu je. Biasanya memang kalau masak sayur selain kailan ikan masin, sayalah yang makan lebih, tapi hari ni, sikit je dapat kunyah dengan gigi yang rasa sakit bila mengunyah sesuatu...Mulalah nak fikir yang suami saya ni tak prihatin, dah cakap saya tengah sakit gigi ada ke pula dia nak saya habiskan juga makan? ai, ketuk kepala kang baru tahu?

Adui, panik juga ni... Sebab kurang kalsium je ke? Atau dah masanya gigi ni nak rosak. Takutnya nak kunjungi doktor gigi. Kalau dibuatnya gigi ni kena cabut, kan naya. Walaupun bukan gigi yang depan, tapi kalau saya senyum boleh je nampak gigi yang tak ada ni...Nak kena gunakan polident
ke? Ayooo...


Nazif juga yang relax je walaupun tak ada gigi. Adik, syoknya makan kek karamel ye... sampai sudu pun jilat lagi....sian mama sakit gigi ni..

Comments

  1. sakit gigi la sakit yg paling menduga iman... moga sakit tu tak berlarutan... tapi kalau makin kuat, jangan lupa jumpa dentist

    ReplyDelete
  2. Sementara nak gi jumpa dentist tu, kumur2 dulu air garam... atau ambik cengkih
    selitkan kat gigi yg sakit tu.

    ReplyDelete
  3. betul tu kalu sakit gigi memang sakit seluruh badan...

    ReplyDelete
  4. br hari sabtu lps cabut gigi geraham. berdebar nya yan ampon

    ReplyDelete
  5. Gigi kalau sakit memang sakit yang takleh di ubat melainkan kena gi dentist...

    ReplyDelete
  6. Memang sakit yg tak tertahan harus jumpa doc tp still tak blh cabut doc akan bg ubat kurangkan sakit then baru cabut ;)

    ReplyDelete
  7. I pun lately ni selalu terasa sakit gigi ata bengkak gusi, selalu buat derk jer tapi risau gak sebenarnya. Wonder the same thing, takkan dah nak tanggal kot gigi nyer, muda lagi ni. huhuu

    ReplyDelete
  8. Alahai siannya AN.... nasib baik bukan gigi depan An hehe...tapi zaman ni tak perlu nak risau kalau gigi depan patah pun, dah boleh tanam gigi kan hehe

    ReplyDelete
  9. sian Aisy..ingat dulu sakit gigi..satu badan demam huhu.

    ReplyDelete
  10. sakit gigi ni mmg menyakitkan..nak pulak kalu org buat taktau je,ishhh mmg nak kena latu..hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts