Bila En Mat balik kampung

Balik ke kampung Opah, En Mat seronoklah sebab dapat jumpa abang dan kakak sepupu dan dapat main macam-macam. Pistol, pelampung, kerusi, meja, walker adik sepupu dan periuk belanga yang ada semua pun dia belasah.
 


Adik  En Mat pun sama seronok bila jumpa ramai orang. Sesiapa je makan, dia pun nak tumpang sikit. Patutla badan bulat, makan je.

 En Mat malam ni tidur pun guna pelampung. Sian tul, anak siapalah tu.

Nazif pulak, semestinya menjadi kegemaran semua. Tapi, sebab dah lam tak jumpa sedara mara agaknya, kali ni tak ramai yang berjaya pegang dia lama-lama. Mesti meraung dia minta mamanya ambil semula.
 
 
 
 
Mama En Mat pulak, seronok bab makan je. Semestinya sebab saya dapat cuti masak, sekadar tukang tolong aje. Bila hati dah senang, makan apa pun rasa sedap. Sayur campur tetap jadi menu wajib bila balik kampong Opah ni. Yang tak tahannya, Papa N cakap makan hari ni, yang paling best sejak puasa ni... ooooo, kecik hati akak tau... akak masak setiap hari sebelum ni tak sedap ke????

Comments

  1. Bestnya masih ada Opah.
    En Mat mana pulak ni?. Mat Naim ke?. Confuse Mak!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi....Ahmad Naim, hari ni nak panggil dia Ahmad sebab menjadi2 mengadanya.. harap bila panggil 'yang terpuji' , elok sikitla jadinya....

      opah ada lagi tapi dh tak bpe sihat....

      Delete
  2. Alaaaaaaaaa xmo le kecik ati, Papa N rindu masakkan ibu..

    ReplyDelete
  3. Feel mkn ramai2 tu yg buat sedap. Betul... kadang menu ringkas je... tp happy punya pasal, rasa seronok

    ReplyDelete
  4. Hehe.... Balik sesekali ok jer kan AN hehe lagi lagi tak yah masak... Hehe hari hari kaloo....

    ReplyDelete
  5. Dia dah kenal org.. X mau org pegang .. Hehe

    Menu pisang tu pisang sira ke awak?eh raya nnt kita jmp jom

    ReplyDelete
  6. Ala papa nya sajer jer nak ambik hati opahnya kot... maybe dengan wife tersayang tak payah puji sangat2 dah, dah confirm sedap pun :p (ayat sama untuk sedapkan hati sendiri bila papa JJ puji kawan dia yg chef melebih-lebih hhahha).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takla, dia memang macam tu, jenis tak berapa romantik...cakap ikut suka dia je.. Redha jela...

      Delete
  7. en.azmi akak tu mana penah puji bila akak memasak...kdg2 dia ckp masak macam mak masak..haishh tensen gak,tp akak ckp klu nak makan mcm mak masak blk kg ke la..

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1