Peminat bunga ros pasti suka ke Rose Park, Gokseong









Peminat bunga ros, korang tentu suka ni. Saya yang taklah peminat bunga ros pun sangat teruja setelah mengunjungi festival bunga ros di Rose Park, Geokseong. Banyak amat bunga ros dapat dilihat di taman tadi tu..

Tak berapa pasti keluasan tempat ni tapi sejenuh mata memandang tu ada macam-macam bunga ros. Ikut signboardnya rasanya ada 1004 jenis bunga ros yang ada kat taman ni. Warna,  jenis dan bau dah cukup menggembirakan kami.

Nampaknya tanah selatan Korea ni memang cukup subur untuk penanaman bunga pelbagai jenis. Sepanjang jalan ke taman ni penuh dengan bunga bunga lain yang memang cantik warnanya..Tak hairanlah ramai sangat pengunjungnya tadi.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Comments

  1. mak aihhhhhhhhhhhh
    huhu
    akak tgk dari jauh aje lahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau minat nati akak blh datang time ni ye.. Mmg tak tahan lihat banyaknya bunga macam satu kawasan stadium.....mmg jatuh hati..

      Delete
  2. Assalam AN..acik paling suka tengok gambar bunga ros..cantik..

    ReplyDelete
  3. Cantik!!!!! Mcm carpet tak tgk dr jauh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah macam mana nak kata ni.. Tempatnya berbukit, bunga lain2 warna, ada dekorasi lagi di kawasan tertentu dan kawasan kolam... Tak kot..

      Delete
  4. cantiklah Aisy..petik sekuntum bawa balik hehe..
    yg last tu yang cantik Aisy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha..kalau yg kering tak pe ke? Lama lagi ni..sabtu baru balik, takut layu.

      Delete
  5. Mak aaiiii..lawanya...personally suka yg kat gambar last tu. bunga ada 2 colour tu...merah ngan putih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau macam ni boleh datang dgn kak ina bila musim macam ni ye.. Mmg sesuai untuk pasangan keindahan alamnya. Ajoy cakap dia mamat kesunyian bila datang korea, sb banyak tempat untuk pasangan ...

      Delete
  6. huishhh punya beribu jenis ros. Bestkan tengok bebungaan. Enjoy it dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best.. Jakun sb tak penah tgk bunga banyak macam tu dengan wanginya..mmg tak reti nak ceritalah..

      Delete
  7. cantiknya bunga..klu tgk depan mata mesti lg best kan..

    ReplyDelete
  8. ya Allah... casntiknya..!! bila la saya dpt g sana agaknya

    ReplyDelete
  9. Wangi tak tempat tu AN...mesti wangi sebab banyak bunga bungaankan,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Allah, memang wangi gila.. bayangkanlah sebukit penuh bunga ros, dari jauh pun dah terbau bunga yg wangi ni

      Delete
  10. ain,,ain ni dah boleh jadi fotografer dahh..pandai amek gambar..mesti bau harum bunga ros kat situ kan

    ReplyDelete
  11. salam.. saya x pernah pegi ke rose park tu. kat mana yer? klu nk pegi camner yer? saya dri KL.

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts