Baby Cool

     
                           

Sebelum ni kalau jumpa sedara mara diorang akan pangil Nazif dengan nama Nazif, panggilan adik atau "bulat". 

Hujung minggu lalu, sementara saya berkhemah di PJ, Papa N bawa Naim dan adik balik ke kampung Tapah. Kebetulan Opahnya ada buat kenduri doa selamat, ramailah sedara yang sama sama berada kat sana. Ikut cerita Papa N, Nazif ni macam biasalah mesra dengan semua orang. Aunty-aunty nya seronok sangat main dan menggomol Nazif, dia senyum dan gelak je. Sampaikan semua auntynya bagi Nazif gelaran baru iaitu, 'baby cool'. 

Baby Cool ni sekarang aktif betul. Selain berkali kali panjat tangga nak ke tingkat atas, dia juga dah pandai panjat masuk sendiri ke dalam walkernya... Kelakar pula bila ada masanya, dia masuk salah teknik, menyebabkan muka Nazif termenghadap ke arah belakang. Masa dah ada dalam tu, dia siap buat aksi lagi. Risau betul nak tinggalkan dia seorang sekarang... Memang macam macam nak dicubanya...

Bila nak jalan dik oii... lagi lasaklah nampaknya nanti..
   

Comments

  1. hihihi... creative baby cool ni. tandanya, anak bijak.

    eh... tq utk cenderahati tu =)
    http://my-adam.blogspot.com/2013/06/rezeki-malam-jumaat.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..harapnya gitulah.

      Welcome dear..

      Delete
  2. ehe...makin lasak laa..jenuh laaa mama dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan mama dia je..cikgu taska sekali jadi kawan dia. Tdi cikgu dia bgtau betapa aktifnya nazif ni mcm org yg dh berjalan je..

      Delete
  3. kasi chance mak dia exercise tanpa bayar.. free gym

    ReplyDelete
  4. ada2 je aksi nazif ni ye,dah makin panjang akal la tu ye

    ReplyDelete
  5. Budak lelaki mmg lasak ...tak hairan OKje AN...

    ReplyDelete
  6. whoaaa baby cool, mmg lasak jenis nazif ni. Mama nya kena extra careful la ni, JJ dulu pun suka panjat keluar dari walker dia, mmg takleh nak tinggal langsung.

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts