Kali pertama makan jeruk maman

Bukan kali pertama jumpa, tapi masa kecil dulu saya tak makan sayur jeruk ni sebab rasa bendanya berbau dan tak sedap. Tak sangka tadi, tercuba... haha, baru tahu taklah seteruk yang disangka. Rasanya masam dan ditambah dengan cili padi nampaknya boleh diterima oleh tekak ini. Tambah pula dengan ikan siakap bakar dicicah asam budu, ooo sedapnya makan ala kampung.. Rasanya kalau jumpa lagi sayur jeruk ni saya boleh la ambil lebih sikit.. 
        

Kumpul tenaga untuk puasa ganti esok, alang-alang masih cuti, boleh habiskan puasa ganti lagi 3 hari.

Comments

  1. Sedapnya! Dah lama tak makan. Rupa dan bau dia mmg lain sikit. Tapi... sedap! Owhhh... selalu je jumpa jeruk ni, tapi xtau la sedap ke tak. Dulu2 nenek yg buatkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. opps, ibu mengandung berkenan ke? wah, lagi sedap kalau nenek yang buat.. mmg boleh tahan juga rasanya, agaknya ni tanda saya pun dah semakin tua, banyak boleh makan makanan yang masa kecil dulu tak nak makan...

      Delete
    2. Ooo. Ramai penggemar sayur jeruk ni rupanya.

      Delete
  2. ndak pernah jumpa lagi...apapun terima kasih kenalkan kita

    ReplyDelete
  3. akak takut lagi nak cuba...tapi nampak sedap buat gulai

    ReplyDelete
  4. sedap tu,tp dah lama akak tak makan

    ReplyDelete
  5. Eee..tak suka..jeruk lain sume blh makan..jeruk maman tak leh la..huhu.beli kat mana ni?

    ReplyDelete
  6. Macam pernah dengar namanya...pernah makan masa member bawak office tapi dia buat rendang!

    ReplyDelete
  7. Ini favourite my mom ni, tapi masa kecik2 dulu dia tak kasi kami makan, kurang cerdik nnt katanya. hahaha I tak tau la apa reason dia, sebab masam kot, tak nak kami pulun banyak2.

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1