Jurnal syukur hari ini @ 4

When you keep saying you are busy,
then you are never free.

When you keep saying you have no time,
then you will never have time  

When you keep saying that you will do it tomorrow,
then your tomorrow will never come
 
 
 
 
 
Mengharapkan duit gugur bertaburan macam ni, pastinya tak mungkin..
Kalau pun gugur yang tapi  bukan hak kita, apa gunanya?
 
Jadi, selagi diberikan kesempatan, usahalah yang terbaik dan niatkan juga untuk kehidupan yang baik. Semua yang Allah berikan pastinya ialah ujian terbaik untuk kita...
 
Alam ciptaanNya yang luas dan cantik ini pastinya akan ada ruang untuk kita yang mengharap....
Syukur Ya Allah....

 
 
p/s : Refleksi diri sementara dilanda kesibukan kerja.. Minggu sukan, majlis anugerah cemerlang, majlis hari terbuka dan ceramah PBS, makan malam amal menunggu.....Nanti saya perlahan-lahan jenguk blog rakan-rakan kalau ada kelapangan ye...

Comments

  1. Alamak... selori duit jatuh...

    ReplyDelete
  2. setuju dikk

    duit jatuh tergolek adalah sesuatu yg jarang berlaku namun semua itu x dpt disangkal sekiranya dgn izin allah .. sebaiknya syukur dan redha dan terus berusaha utk meraih rezeki di bumi allah ini ..

    usaha , syukur dan redha sangat perlu dlm kehidupan ini utk terus merasai kegembiraan dan kelegaan didalam hati ;)

    ReplyDelete
  3. Allah tahu apa yang terbaik buat hamba-Nya,,

    ReplyDelete
  4. kalu dpt duit selori mcm tu...bestnye kan...

    jom kita berusaha utk kehidupan yg lebih baik

    ReplyDelete
  5. Kalau dapat duit macam tu...Memang best..ahaha

    ReplyDelete
  6. Kalau kena kutip duit berterabur xmo, tapi kalau dapat durian runtuh mesti tak tolak :)
    cantik gambar2 tu :)

    ReplyDelete
  7. Aisy - Kesibukan itu satu nikmat sebenarnya... ce mana nak terangkan ye. Dari sudut kemasyarakatan maksud I.. klu kita busy, org pun phm - means takde la bising2 klu kita tak dpt dtg majlis kawin atau lambat dtg misalnya.. betul tak?. Haha..

    p/s : Adakala rindu juga kesibukan masa lalu.


    ReplyDelete
  8. manyaknya duit..

    tak apa Aisy..utamkan dulu yg penting tu..:)

    ReplyDelete
  9. cantik nyer gambar. Totally agree, sometimes we tend to be an "excuser".. cari alasan instead of grab the chances that we have.

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1