kagumnya mok cik

kagumnya aku bila:
1. tengok budak sekecik 2 tahun setengah dah boleh mengenal huruf dan membaca....nak Naim pun sama, cepat pandai baca nanti
2. semasa memandu tengok perempuan muda pandu VW golf Gti...lagi-lagi yang berwarna putih...fuyoo, jelesnya

3. tengok orang yang ada anak kembar seiras yang cun comel sangat wajah diorang.... tak payah mengandung byk kali kn?
4. tengok rumah orang yang dihias cantik dengan dekorasi menarik... sebab rumah aku selalu selerak..huhu
5. blog orang lain dapat ramai follower dan pembaca...wooo, aku pun nak....
6. jumpa orang yang awet muda walaupun dah berusia 40an
7. melihat orang yang main campak-campak je tapi dapat masak mcm2 makanan yang sedap....sebabnya suka makan makanan sedap tapi malas masak
8. melihat rakyat Malaysia yang dapat mengharumkan nama Malaysia

kagum memanglah kagum tapi, bila boleh capai semua benda benda ni? kadang-kadang kita kena terima hakikat yang bukan semua perkara yang kita impikan boleh jadi hak kita. terlalu memaksa dan memberi tekanan kepada diri sendiri tak semestinya menggembirakan kita pada akhirnya.. hidup bukan selamanya, cubalah yang terbaik sementara masih diberikan kesempatan...

Comments

  1. assalam...
    kalu oge nk tgk org hok kuruh, pkai bj lawa... lps ry trun doh 2kg tp naik smula...x suka..x suka. duk poso 6 lg ni tp gk supo jer, time buko make bykk, jd magsa kn prabih nasi la lauk la.. geram, na adik2 umh..time sahur sm jg, pah nk kuruh gano..

    ReplyDelete
  2. haha.....betul2...kena kuat semangat la, jgn la jd mangsa perabih makanan...try jgn makan nasi mlm, blh la trn sikit2, jgn trus target nk turun byk2....tapi what ever pun cik feti kita ni tetap maintain cun sokmo...

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts