Nasi beriani kambing di Puncak Mutiara Cafe

Pada hari kedua kat Penang tahun ni, sampai juga hasrat Papa N nak makan nasi beriani kambing yang kakaknya pernah cerita. Ramai yang tahu pasal restoran ni rasanya. Sedap, nampak dah ada cawangan kat KB tu, nanti balik kampung kita boleh pergi makan lagi sekali.
Buah-buahan dihidanh dulu sementara kami dapat nasinya. Nazif terkam ais dulu, bukan buahnya..hai...

Nasinya, dalam talam. Setiap talam ada empat ketul kambing. Teknik gambar yang tak nampak best pun. Tapi bila makan, sedap sehingga minta tambah lagi..

Muka ahli keluarga yang ada masa menunggu makanan sampai, sopan je belaka. Bila dah menghadap makanan, tak ada dah macam ni. Ada beberapa pilihan tempat makan, tapi kami pilih makan di meja dalam bilik berhawa dingin, sebab bilangan ramai dan abah tak boleh duduk bersimpuh..

Ahmad yang mengejutkan mama petang semalam, dia makan banyak betul nasi dan daging kambing tu.. minta tambah nasi pun habis dia makan, bukan selalu gini budak pemilih makan ni.. mungkin juga sebab makan ramai-ramai yang menyebabkan dia berselera nak makan banyak. Ataupun mungkin juga sebab penat pagi tu bermain air di Sungai Petani. Entahla, yang penting gembira ya Naim.

Sebelum balik, budak-budak berseronok beri ikan-ikan makan di kolam kat tepi tempat makan.. 

Comments

  1. Hehe..best nasi beriani tu?nasib baik tak rasa terliur ni.smlm kt p.tani stadium hampir nak beli jah daging kambing fresh..tapi blh pula tak jadi..takut tak dan buat jah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best..semua makan bertambah2 ..

      wah, dasyat ter, nak buat sendiri..ada hati tu

      Delete
  2. ada lauk lain tak AN..acik tak boleh makan kambing..dulu2 kecik2 setiap kali lepas makan daging kambing muntah..lama2 arwah bapak tak bagi mkan lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada...acik jangan risau.. boleh pilih ayam, rusa.. macam2 ada..spageti, burger, sate..

      Delete
  3. bestnye aisy tempat nie...lieya tertarik dgn cara hidangan die...best sgt...siap alas daun pisang...ishh mmg menarik gile laaa...

    psttt lieya ni peminat kambeng tauuuuu...mmg kalo makan beriani mmg lieya pilih kambing...baru puas tekak hahaahahahaha....budak2 pun suke mkan kan...ye laa nasi tu je sendiri dah ade flavor yg sedap....mmg suke laa budak2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi yang minat memang kena pergi tempat ni ya..

      Delete
  4. dah lama x g sini... dulu sellalu g...daripada kedai dia biasa2 je sampai dah cantik... puncanya servis dia makin bad... skrg camne servis dia kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok je servis dia rasanya. Cepat dan mesra..

      Delete
  5. Meriahnyanya nasi .
    Dalam talam gitu..ala2 arab dah kan..

    ReplyDelete
  6. Naim pun dah dapat menikmati keindahan, kebahagiaan dan keseronokan bersama keluarga yg ramai Aisy. Itu yang buat makan berselera. Suka kakak tengok:)

    ReplyDelete
  7. bestnya jalan2..akak tak pernah jalan2 kat penang lagi,ntah bila dpt pergi agaknya..

    seronoknya dapat makan ramai2 macam tu..mesti meriah sebab tu naim makan bertambah tu agaknya

    ReplyDelete
  8. sedapnya nampak...
    nyum..nyum..nyum..

    ReplyDelete
  9. Nak kena take note restoran ni. Kita kumpul banyak-banyak sekali terjah nanti boleh buat itinerary makan-makan. Hahaha....

    Baru beberapa tak datang rumah bergosip, dah jauh perjalanan AN sekeluarga ya ^_^

    ReplyDelete
  10. I yang baca ni duk imagine mesti sedap sangat tu... Naim pun makan tak henti nampaknya. of course la ramai campur penat, tu yang buat lagi laju makannya.

    ReplyDelete
  11. kambing mmg la sedap..tambah2 mkn ramai2 cmni..dh smp sg petani tu awat tak habaq?mandi kt carnival ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa.. pandai PK.. kami mandi di carnival water park hari tu

      Delete
  12. Wahhhh...ramai jugak yer AN....
    Nampak rasa puas pada muka Papa N tu....muka mama takde so tak leh nak komen hihi....
    Tak tau pun tempat ni....ok Mutiara Cave saved.....manalah tau gi Penang lagi walaupun entah bila...

    ReplyDelete
  13. serius teringin nk pi sini.tp tu la blm berkesempatan lagi.namanya dduk utara
    nak merasa kambingnya tu..
    ni pon blk kg juga.sbb ada kenduri.nk ke sana mcm jauh pulak. lagipon penang musim hujan skrg.kedh pulak hujan malam.

    ReplyDelete
  14. kenapa saya tak pernah tahu pula tempat tu
    padahal dah dua kali ke penang
    pergi pun sesat memanjang...hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1