Kami pun ada mutobike


Ha, bukan kes dengki Adik Luqmann ada mutobike ni tau, kebetulan masa jalan-jalan terjumpa replika motosikal kecil ni, saya pun belilah lima ketul. Pilih warna yang berlainan, jenis yang berlainan. Kononnya nak buat hiasan rumah. 

Maka pindahkanlah pasu bunga hiasan yang ada kat sini dulu, ke tempat lain, digantikan dengan lima ketul motosikal cute ni dan frame gambar kereta antik tu. 

Motosikal ni beli kat Mr DIY je, RM 6.90 dan Rm7.90. Frame gambar kereta tu pun sama tempat, RM 11.50. Setakat ini selamat lagi, sebab tinggi dan jauh daripada capaian dua Ahmad ni. Diorang boleh jeling-jeling sahajalah setakat ini.

Comments

  1. wah menarik tu dijadikan perhiasan nampak macam klasik sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..saya fikir macam tulah, sebab tu rempat 5 ketul..

      Delete
  2. mmg cantik mutobike ni..
    nanti naim nazif x geram ke ni ?? nk buat main?/
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah beberapa hari ni, kenalah juga bagi diorang ni main.. sekejap2 tapi, akak pantau dan simpan balik lepas tu

      Delete
    2. Haha

      Budak2 kan kak..last2 kena beralah jugak..

      Delete
  3. Menjeling menjeling.. ku mencari.. hahahahaaa.. :P
    Budak2 selalu akan mencari solution kalau diorang nak soemthing jaga2 :D hahahaa...

    ReplyDelete
  4. la...wat hiasan ke?cian budak2 tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah kesian mana kak. Mama lembut hati, dah beberapa hari jadi mainan juga tu.. cuma saya tengok masa diorang main.. tak rosak lagi setakat ni.

      Delete
  5. Elok jer terletak kat situ... Hero-hero tu tak tergoda ke? Hehe

    ReplyDelete
  6. comelnya..harga pun murah..hhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa tulis, yang besar harga rm12.. mahal sikit drp yang kecil2..tapi masih dianggap murahla kan..utk hiasan

      Delete
  7. Wahh untung la ahmad berdua tu x mintak nak main2. Hihihi, klu syafiq letih la dgr dia berzikir

    ReplyDelete
  8. Eh, beli mutubike kat DIY je? Tak pernah pulak saya nampak. Nanti saya terjah kalau ada saya nak rembat jugalah. Tapikan, tapi.... kat rumah saya kalau ada mutubike mini gaya gini letak tinggi mana pun akan ada yang dapat akhirnya atas bantuan kaum keluarga kecuali Mommynya! Baguslah Naim dan Nazif tak keletah nak minta turunkan mutubike nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..mana MD nk pandang mutubike kecil gini..patut la tak jumpa.. haha..
      .sebenarnya ni tabung, jadi kalau ke DIy, cari kat bahagian tabung ya.. ada bermacam jenis..

      Delete
    2. Saya pantang comel lote je saya pandanglah, AN.... Awat tak kata siang-siang kat bahagian tabung. Padanlah tak jumpa. Dahlah saya ni rabun ^_^

      Delete
  9. Ingatkan mutobike anak2 tadi...
    Motobike mama sebagai hiasan rupanya....
    Kreatif sungguh...
    Agak2 lama tak boleh bertahan dari jelingan dua ahmad tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tahan lagi setakat ni.. esok lusa tak tahu ler kot mama alpa

      Delete
  10. cantik dan cute tu... tapi betul juga, kalau bebudak main mainan ni bukannya lama... sekejap je dah jemu, leh buat perhiasan

    ReplyDelete
  11. Cantiklah AN.....wah terer gak yer mendeko....siap beli sekali frame gambo antik belakang tu hihi... mmg match sgt dengan skuter tu....pergh!!!boleh panggil deko rumah okjelah ni.....tp FOC..boleh ke? haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. boleh je untuk Okje.. tapi kang taste mak ni, mampu ke saya nak mendeko rumah mak.. ai, kang kena marah pulak tak lawa sebagaimana taste mak..hi

      Delete
    2. Haha......tak sampai hati weyh nak marah....dahlah FOC....
      So telan ajelah kalau tak memenuhi selera pun hihi

      Delete
  12. Cantik ni ;)

    Psst myadyna.com dah takde , back to normal cahaymataku.blogspot .com dh jarang update rasa tak berbaloi je byr domain ;)

    ReplyDelete
  13. wow sgt klasik la bila baris kan gitu!
    menarik...

    ReplyDelete
  14. amboi kiutnya motorbike depa..ingat mororbike mainan utk dua ahmad.sbb aritu tgok adik anak MD dpt besday present moto.kira bagus jugaklah duia ahmad jeling2 tak nangis mintak nak main

    ReplyDelete
  15. comel la akak.. suka tgk kalau letak kt dinding ke.. tunggu la 2 ahmad tu tinggi. hehee

    ReplyDelete
  16. yelah, nampak menarik buat hiasan
    dekat DIY shop je kan? nak kena p cari lah =)

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1