Kerabu maggi

Kali pertama saya makan ni. 
Asasnya nampak macam maggi bersayur je, tapi kat dalamnya ada macam-macam. Ada isi ketam, sosej, sotong, kupang, daging, udang, tomato, hirisan mangga, hirisan lobak merah, bebola ikan, sawi dan bahan utama pastilah maggi. Diperisakan dengan air limau nipis dan garam gula untuk digelar kerabu.. wah, boleh dicuba lagi..

Comments

  1. wahhh kaloh hok wokah cik yih ni lagu ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. meme kaloh hok wokah cik yih ni...

      Delete
  2. tu dia aihhh...meleleh air liur tgk ni...

    ReplyDelete
  3. mcm sdp jer nti boleh bt juga... tq aisy

    ReplyDelete
  4. kelasss gitu!megi pun dah bleh wat kerabu ya AN..hiii

    ReplyDelete
  5. Waaaa... sedap ni Aisy.
    Mcm nk buat jugak la.

    ReplyDelete
  6. Ada idea ni untuk menu hujung minggu bila anak2 semua balik nanti ni...terima kasih ye..

    ReplyDelete
  7. nampak macam sedap
    tapi en suami confirm tak akan makan =)

    ReplyDelete
  8. wah..nampak menyelerakan bila berwarna warni gitu..:)

    ReplyDelete
  9. assalam
    kali kedua dengar pasai kerabu maggi ni.

    akak, komen akak ada sy simpan blm publish.hihi.

    ReplyDelete
  10. whattttt.... kalau peminat kerabu ni mesti menjadi... janji masam masam kan... saya kurang minat masam2... minat pedas2 jer

    ReplyDelete
  11. pes time tgk nieh!! nampak menarik gile kotttt...

    so rase die masam2 ala kerabu la yeak....uihh kalo betul mmg lieya dpt bygkan sedapnye nieh......makan ratah gini pun mampu ni sepinggan akakakakakaakak

    ReplyDelete
  12. sama mcm kak tini... nak resepi, please please please.... (sambil kenyit mata)....
    Saya tak berapa pandai buat kerabu ni... mana tahu, dapat kerabu meletops bila cuba resepi AN :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak bagi resepi yang tepat pun tak reti saya. Sebabnya saya makan ni kat kedai, bukan buat sendiri..

      Delete
  13. Tetiba terus teringin ni ....hihi...Pernah tengok menu ni kat kedai sepupu. Tengok ajelah, makannya belum ....Macam menarik jugaklah AN...Emm boleh difikirkan ni....Rasanya kalau perasa tomyam lebih sedapkan. Kalau perasa kari mcm tak masuk jerr

    ReplyDelete
  14. Nmpk sdp. X pernh lg mkn kerabu maggi

    ReplyDelete
  15. mcm sedap je ni kak..
    rupanya ada mcm2 jnis kerabu ye.. sejak jd blogger ni mmg byk jugak mde2 dapat tahu..
    biasa tahu kerabu mangga n perut je. kali ni kerabu manggi lak.. baru2 ni kt blog sape ntah tgk kerabu apa ye..dh lupa..tp mmg x pnh jugak jumpa.. bayam celup tepung la.. mcm2.

    ReplyDelete
  16. igtkan maggi biasa..kerabu rupanya..something interesting..:)

    ReplyDelete
  17. rasa mcm dah baca tapi tak komen lagi ni ye...hehehe
    ok ini macam best dan macam senang nak dibuat,kalau rajin memang nak buat

    ReplyDelete
  18. Tolak ke tepi sayur-sayur tu, rasa macam menggiurkan pulak. Meleleh air liur melihatnya. Boleh try ni. Tak pernah buat lagi. Tapikan, tapikan...mengikut kata doktor, kolesterol jahat dah terlebih daripada range normal, camna nih nak bantai seafood lagi....

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Cara daftar kad Touch N Go

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1