Family day: mengajar anak erti berkongsi

Berkongsi barang mainan dan beralah jika abang-abang lain nak guna..

Berkongsi makanan

Bersabar walaupun dah rasa bosan, kena tunggu semua siap baru boleh gerak sama-sama.. sementara tu korang mainla apa-apa, asalkan tak mengamuk.

Juga belajar berdikari.. makan dan main tanpa mama kat sebelah pun ok je.. kan?

Gambar ni berkongsi apa yer, saja saya rasa comel Nazif dan sepupunya kat sini.. makan lain-lain tapi elok je kat tempat sama..tak macam kalau makan dengan abangnya, hingaq...

Lokasi gambar-gambar : sekitar Pulau Penang
Acara : Hari Keluarga sebelah MIL.


Comments

  1. Seronok sakan nampak berfamily day. I am now sedang mempelajari teknik untuk galakkan anak berkongsi, ni tipah kecik2 dah pandai rebut mainan kakak dia. stresssss hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. samalah kat rumah kami pun. Dua2 tak nak mengalah.. tapi tengok kat sini, bila dengan sepupu elok je nak mengalah, dengan adik beradik sendiri...adoii

      Delete
  2. pulau penang? kt mana akak.. nampak meriah bila sekali sekal berkumpul mcm ni

    ReplyDelete
  3. Nampak nazif dah makin besar... Bila dah ada yg ramai melayan, mereka dah tak kisah dgn mama... Mama don't worry, it just the sign they're grown up :)

    ReplyDelete
  4. bestnya g penang..rindu penang..jumpa tak ma abah dan adik2 dan abang saya?dorang pun holiday sampai ke penang..hehe..tetiba.

    ReplyDelete
  5. Somelll sgt naim nazif..mudahan bila besar nanti trs beekingsi dlm apa2 hal pom.. kongsi suka duka n saling melengkapi saat salah seorang memerlukan.. moga jadi anak y baik utk mamapapa jugak ye

    ReplyDelete
  6. seronok plak ada family day camgini :-)

    ReplyDelete
  7. seronok dapat berfamily day ramai2..akak pun dah lama tak berfamily day dgn family

    ReplyDelete
  8. sedapnya aiskrim tu.. nak sikit heheh

    ReplyDelete
  9. Hai, Nazif main masak-masak ikan oren ke apa tu? Oh, Family Day rupanya! Padanlah ramai ahli rombongan Cik Kiah ke Pulau Pinang. Ni ada selit Sg Petani dalam latest entry, buat apa pulak kat situ. Cepatlah cerita cikgu, tak sabar nak tunggu lama-lama...

    ReplyDelete
  10. Mengajar anak erti berkongsi dan memgajar mama erti sabar haha.......
    Duk mana AN? Berapa keluarga yang pergi? Eh? Nampak mcm bizi body ke? Huhu

    ReplyDelete
  11. ke penang ye? kat mana?
    bila berkumpul reramai ni lah kesabaran kita teruji sikit dak
    tak apa, budak nak membesar
    comel aje nampak dia main elok tu =)

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1