Naim the big hero

Nampaknya hari ni memang hari yang menggembirakan untuk Naim. Malam ni dapat pula tengok wayang cerita si gemuk putih ni..

Seolah-olah pengalaman pertama buat Naim, sebab masa dibawa menonton wayang masa dia kecil dulu pasti Naim tak ingat lagi pengalaman menonton wayang. Yang kelakarnya, masa mula-mula Naim tengok je, dia terus cakap yang papanya si gemuk, tapi bila dah habis ceritanya dia mengaku yang dia sendiri si gemuk sebab Big Hero tu hebat katanya. Faham ceritalah tu ya?

...........................
Sepanjang jalan balik tadi, saya teringat pesanan seorang kawan yang di usia macam saya ni memang kena banyak bersabar. Dugaan dan cabaran cukup banyak. Kawan ni yang berpangkat kakak berkongsi sikit kisahnya masa muda. Sebelum suaminya menjadi seorang yang hebat macam sekarang, katanya banyak pengalaman susah yang pernah dihadapi. Bagi saya, alhamdulillah rezeki akak tu murah, mungkin juga berkat kesabaran beliau dah berusia kini nampaknya hidup mewah. 

Comments

  1. Anak saya pun tengah menggedik nak tengok citer ni..dia orang berdua ni memang tak boleh masuk pawagam..sebab style tengok tv sambil menjerit dan melompat...lepas tu jenis meniru apa yang diaorang nampak..ganggu orang nanti.jadi tengok kat astro je nanti..heheheh..best ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. saya pun memikirkan gitu yang baru kali ni berani bawa depa berdua ni.. naim ok semalam, nazif memang banyak kali buat bising, risau gak kami..hihi

      Delete
  2. bestnya..luqman pon nak tgk..tapi xde kesempatan lg..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajaklah kawan atau gf pegi tengok, man...

      Delete
  3. saya rasa awak kena ubah presepsi anak awak lah.. yg hebat sebenarnya pencipta Big Hero tu iaitu budak tu dan abang dia... bukan Big Hero tu... dia dikawal oleh budak tu... jadi mintak anak awak jadi sebijak budak tu dan bukan sehebat kartun tu... betul tak? saya suka tengok filem ni sebab kebijaksanaan abang dia yg tau ke'genius'an adik nya dah ke'genius'an adiknya yg begitu powerful...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe la pendapat dia gitu.. kira ok sangat untuk budak 4 tahun yang baru kali pertama tonton wayang sendiri.

      Delete
  4. Sukalah naim blh tgk wayang plok citer ni. Mmg best.. hihi.. budak2 walaupom dia xfaham jln cerita.. tp dia enjoy layan setiap karekter tu..


    Betul tu kak.. utk perolegi kesenangan mmg menuntut kesabaran y tinggi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha.. lain kali kami nk ikut kak Fasya tengok wayang lagi ya?

      Delete
  5. wah best ye cerita ni, kalau adam tahu mesti dia nak tengok juga nih

    ReplyDelete
  6. Ohhh okje pun baru tengok Sabtu baru ni AN... Si TLBDlah yg seboknya nak tengok....OKje biasalah...tengok cite kartun pun boleh nangis haha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. syokla dapat nangis gitu. Saya suk melayan Nazif, tak sempat nak feeling2 sangat..

      Delete
  7. saya tak pernah lagi bawak jelita tengok wayang.. dulu macam nak tunggu dia besar sikit, sekarang ni dah ada adik kecik pulak dia... yang sebenarnya.. saya pun tak pernah tengok wayang sejak dengan bapaknya hahaha.

    ReplyDelete
  8. betul kata kakak tu AN..tp kalu tiada dugaan hidup tak bermakna,ujian n dugaan la yg menguatkan kita..best ke citer tu AN?

    ReplyDelete
  9. Serius tahu, AN saya belum pernah bawa anak-anak tengok wayang. Paling last sekali masa Abang 5 tahun. Dia pergi dengan Daddy dan sepupunya. Itupun satu jam pertama je duduk dalam panggung lepas tu dia kata sejuk sangat nak keluarlah, nak pee lah, laparlah...So Daddy bawa duduk kat restoran fast food sementara tunggu sepupunya habis menonton wayang. La ni teringin juga nak bawa mereka tapi kalau cerita kartun nampak gaya saya dan anak-anak ajelah. HD memang tak mahu punya. By the way, saya selalu baca kawan-kawan bawa anak tengok wayang macam-macam cerita. Sekarang ni dah takda rate PG ke, Umum ke, SX ke, sampai kanak-kanak memang boleh masuk sekali ya? Sorrylah ya, saya confused sikit sebab lama tak masuk panggung!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Movie ni dia tulis 13PG.. agaknya kalau yg label macam ni boleh je anak2 masuk. Kami tak fikir pasal ni pun, terus je pergi masa malam tu..

      Delete
  10. afif ada aje, tapi papa dia tak mahu =)
    saya ni sejak berkahwin dah lama tak tengok wayang
    paling latest transformer bebaru ni aje

    eh pasal kedai snack yang AN tanya tu, alamat dia
    phong may s/b, 197, batu 1 1/2 jln meru, klang 03-33414126

    ReplyDelete
  11. tengok big hero ye..aritu baca review kt blog lya katanya best cerita ni..sy nk tgok wayang kena tggu afia besar la sikit,buat masa skang aiman tgok wayang berdua je dengan abahnya..ibu kena pencen wayang sementara waktu

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1