WW: Risiko tinggal di bandar

Nak keluar dari simpang rumah, ambil masa 27 minit. 

Di Lebuh Elite, sesak dari Putra Height, mujur saya keluar di USJ, tidaklah lama mengikut arus sesak.

Keluar plaza tol pun sesak juga di Persiaran Kewajipan... Jumlah masa perjalanan biasa 
15minit, hari ni jadi  50 minit....redha sahajalah....

Pembinaan ada di merata-rata.. semoga kesusahan kini menjanjikan kesenangan di masa depan.....huhu..

Comments

  1. masalah biasa warga kota...menghadapi jem setiap masa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luar biasa ni.. sebab tambah pembinaan, jadi macam ni. Selalunya ok sikit, kecuali ada kemalangan je jalan sesak..

      Delete
  2. AN..kalau dekat sekokah nacam tu jugak..jem teruk pagi2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi n mass budak balik.. haha kita tgk pun sesak

      Delete
  3. teruk sesaknya tu..akak sekarang kira ok la,tak sesak dah, masuk keje 7.30,keluar rumah pukul 7 msh sempat lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestla kalau macam tu.. tak lah stress kan

      Delete
  4. Itu mmg kawasan jammed, cikgu. Sy pun pening klu lalu ikut situ time keje. Sekolah cikgu area2 USJ tmpt construction LRT tu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah..mmg kawasan situ jadi kenalah tempuh situ juga

      Delete
  5. hampir sejam tu..bertabahlah yea:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Risau lwt ke latihan rumah sukan td...i

      Delete
  6. zizie pulak naik sesak tgk traffiknya.. humm.. hidup di bandar kan kak.. kalau duk kampung, kena ada sebuah motor kapcai.. jalan kampung pun bukannya besar mana.. tapi, yg pasti tak ada trafik jam.. melainkan ada lembu duduk tengah jalan.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. kalaulah dapat balik kerja kat kampung.. kan?

      Delete
  7. Heavy traffic jam memang sinonim dengan kehidupan warga kota. Kalau tak jem, bukan tinggal di Kuala Lumpurlah tu. Saya pun dari rumah biasanya 15 minit aje ke pejabat. Itu kalau tak jemlah (memang rare situation) Biasanya memang setengah jam. Kalau ada polis jaga trafik, bertambah hebat pulak jem nya. Itu yang tak berapa nak faham!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaha.. mmg pun, kalau kita tgk sesak antara dua sebabnya.. ada kemalangan atau ada polis jaga... lucu pun ada bila fikirkan

      Delete
  8. Mak ai, mmg stress kalau mcm tu hari2…
    Sbb tu rasa seronok keje kat teganu… boleh tgk air pantai tiap hari ke tempat kerja.. Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  9. org bandar,klu naik kereta jangan lupa bawak roti..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, nasiblah ye.. kami ni jemu dah dgn roti

      Delete
  10. Kat Cheras ni pun sama AN.....mencanak canak tiang MRT duk berlumba....nampaknya 3 tahun lagilah kena merempuh jammed papa zir tu....lepas ni boleh gi jalan One Utama dengan tenangnya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni baru betul, nak tenang jalan2 nnati, sekarang kena sabar ye

      Delete
  11. wah dah mcm pengulas dlm radio pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,, kes sedih tu tau, jadi macam pengulas pulak ke? haha lucu..teknik citer je kot..initipatinya berdebar I tau, kot kena marah dtg latihan rumah sukan lewat ,,,,

      Delete
  12. tau tak pa kak. kusut sya kalau kena jalan jem. mati kutu dlm keta. tu yg kdng kdng spare kudap kudap. x la terasa sgt. hihi

    ReplyDelete
  13. dulu masa hubby sepatutnya ditukar ke KL, dia xmo sebab ni la..tak daya nak redah jem mcm ni..

    ReplyDelete
  14. kadang2 pelik juga.. terowong sana sini tp kl tetap jammed. huhu

    ReplyDelete
  15. hehe..IbuNoey tengah berpantang nih,tak dela nak redah jammed..tapi nanti dah masuk keja,kena hadapi semula..

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts