Motivasi ke sekolah

Nak ke sekolah perlu ada motivasi, kan? Mestilah, barulah bersemangat nak kerja dan bagi yang murid tu, baru rasa bersemangat nak belajar.
Pagi-pagi lagi saya tengok ada kawan postkan gambar kek.. terus saya tempah dua bekas. Tetiba pula rasa nak pergi cepat ke sekolah hari ni. Haaa..
Nampak menarik....kan? Kalau boleh nak beli semua perisa. Harga pun tak mahal, RM 5 je satu bekas. Tapi cukuplah dua je.. tak baik membazir. 

Naim pula, pagi ni kemain kuat menangis. Pelik saya, sebelum ni dua hari dia ke sekolah taklah macam tadi. Rupanya sebab papa paksa dia pakai baju terus lepas mandi. Biasanya saya cakap-cakap dengan dia dulu, suapkan dia makan dan minum dulu baru sediakan pakaian dia. Bila pujuk, tiba-tiba saya alih perhatian dia dengan tunjukkan nugget dan nasi goreng, terus elok mood dia. Sampai di sekolah pun, tak ada menangis, terus lambai papa dan masuk ke kelas  

Haaa..menurun mama nampaknya...

Comments

  1. sedap nyeee....... cikgu pun ada jugak masa x ada mood nk ke sekolah, inikan pulak budak2 kan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. cikgu pun sama.. ada masa mood tak baik rasa macam tak nak ke sekolah je.

      Delete
  2. nampak sedap je kek tu...bawa bekal kesekolah pun ok juga..

    ReplyDelete
  3. wow!!! aida pun tergoda if nampak gambar gitu...
    hmmmm nak order cheese meleleh la jap lg.
    ada member opis baking tiap hari boleh order :-)

    ReplyDelete
  4. Banyaknya kek tu Aisy!!
    Naim ni lembut budaknya. Kena ada cara baru dia ok.
    Papap belum dpat baca lagi tu. Lama-lama tahulah nak tackle. Ini kan baru lagi.

    ReplyDelete
  5. kek tu mcm sedap je
    ada gak order kek cheese meleleh ngan kawan
    lom gi ambik lagi..hehe

    ReplyDelete
  6. kalau dekat,dah tempah satu bekas setiap perisa...boleh simpan dlm peti ais ,kan..:)

    ReplyDelete
  7. nampak sedap tu...adoi lapar pulak

    abg adam hari pertama ke sekolah, meragam pulak dia...hehehe

    ReplyDelete
  8. Ni anak mama sebab itu mama aje yang pandai pujuk Naim :) Adakalanya anak-anak memang nak mak aje yang uruskan mereka berbanding ayahnya.

    ReplyDelete
  9. budak2 kalau dia dah biasa buat satu benda tu tetiba tak buat dia jadi tak best la..hehhe

    ReplyDelete
  10. knpala tak perasan!ruginyaa...

    ReplyDelete
  11. sory tak dpt p skolah ari ni. hihi

    ReplyDelete
  12. hahaha, baik punya motivasi….
    Naim mmg anak mama… mama juga yg kena pujuk :)

    ReplyDelete
  13. aduh.. sedapnya.. kek adalah kegemaran mama, mama suka kek!

    mama letak blog ini dalam bloglist new mama ye.. :)

    ReplyDelete
  14. nampak sedap tu ...rindu nak BW, apakan daya kudrat masih x daya sgt. buat2 sihat & kuat ajelah kan. baca dh n3, hanya mampu komen kt n3 ni.. TQ singgah blog KA yer!

    ReplyDelete
  15. skrang mmg tgh fenomena kek cheese leleh ni kan...lieya pun dah rase...mmg sedap...siap boleh hirup2 cheese nye...tapi takleh sekali hadap, muak....paling syok kalo sejuk2 keluar esbok baru makan...fuhhh mmg sodap!!!

    amboiii kemain lagi naim yeak...kene amik ati die dulu heheheh...budak2 mmg camtu la kan...same laaa mcm dayyan anak lieya tu...kene bodek die dulu baru mood pagi2 okey....

    ReplyDelete
  16. nampak mcm menrk je. mesti sedap rasanya.
    alahai, sian naim

    ReplyDelete
  17. Setuju! Haruslah kena ada motivasi....baru jadi rajin....roti pun nak naik kena ada yiskan AN ....
    Tulah hebatnya insan yg bernama mama...sentuhan mama jugak yg makan dek pujuk hehe

    ReplyDelete
  18. Cam best je kek tu...

    hmmm alya pagi2 ok je tp bila dh sampai tadika mula la buat perangai...sabo je lah

    ReplyDelete
  19. adoi geram tgok kek.murah plak tu..klu sy haruslah beli semua perisa.hakhak..

    dah menurun mama tak bley kata apa la..kena bgun awal nmpknya klu cmni gaya.nk memujuk lagi dh makan masa.hehe

    ReplyDelete
  20. wahhh tergoda tengok kek ni..memang kalau boleh semua nak..sedap kot!

    ReplyDelete
  21. sedapnya kek tu akak.. terbayang red velvet kt cafe.

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1