Do the right thing, Do the thing right

Pepatah yang dua-dua pun  boleh pakai. Berdasarkan keadaan semasa...

DO THE RIGHT THING,
DO THE THING RIGHT.

Nak beli satu barang je niatnya, dah masuk terambil macam-macam. Tak banyak pun, 9 barang, bayarnya 2 keping melayang...

Pokok pangkalnya : Tetapkan sasaran dan usaha demi mencapai, jangan terpesong.... do the right thing or do the thing right? What do you say?

#Padahal banyak kerja ni,hilangkan stress dengan tengok blog.. haha.. do the thing right, nampaknya.

Comments

  1. hahaha.. selalunya caMTULAaaa...

    ReplyDelete
  2. Yg tu mmg selalu buat hihi ,thing before , before thing ;)

    ReplyDelete
  3. Saya pun suka gitu niat nak beli satu..bila nengok ader benda2 best ha mulala la kutip2 bayor..lepastu nyesal...

    ReplyDelete
  4. ha ha bab shopping kat supermarket ni memang aida fail. sama la, dlm list dan dlm troli amat berbeza kuantiti nyer ha ha ha...

    ReplyDelete
  5. tu perkara normal bila masuk supermarket…. ekkeekek
    Yup, saya pun selalu tgk blog bila stress :)

    ReplyDelete
  6. abb tu skang ni sy dh jarang pegi mall..nak beli apa2 mitak en suami beli je..beli benda yg nak pakai je..:)

    ReplyDelete
  7. mmg lumrah pompuan..hihi..dh msuk kedai mcm2 plk nk beli..

    ReplyDelete
  8. Macam mana list dibuat pun kalau dpt apa yg dilist pun akan terbeli juga apa yg memikat mata Aisy. Kakak pun sama..

    ReplyDelete
  9. Tu memang selalu Okje buat tu AN..... nak belinya satu tapi terbelinya banyak hehe....
    Boleh ke tetapkan sasaran tu..... selalu terpesong jerrr gayanya...huhu

    ReplyDelete
  10. haa...yg tu en.azmi selalu buat..hehehe

    ReplyDelete
  11. sama lah tu kita, bajet nak jimat, tapi tangan bersepah tangkap sana sini, kena ubah cara begini nih.. hihi

    ReplyDelete
  12. hahaa. mmg x boleh nk kata apa la bab ni.
    sy kadang kadang dah siap list pon terbabas inikan pulak kalau xda list.

    ReplyDelete
  13. Aha...yang ini standard procedure, AN. Keluar rumah nak beli minyak masak aje, tapi bila keluar dari hypermarket, macam-macam plastik ada dalam troli tu. Itu yang buat selalu kena marah dek suami :D

    ReplyDelete
  14. selalu juga tersasar.. dh list brg tp ada juga terambil jajan byk. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1