Water Game


 Angkat tangan siapa pernah main permainan ni masa kecil dulu? Tak sangka ada lagi permainan ni zaman sekarang.. tadi, Naim menangis nak beli benda ni, papanya pun belikan untuk dia..

Rasanya masa kecil dulu banyak kali saya main permainan ni.. dulu, rasanya mudah aja nak masukkan gelung tu ke dalam cangkuk yang disediakan. Tapi, sejak bawa balik rumah petang tadi, saya cuma berjaya masukkan dua gelung je... tekan butang hijau tu berkali kali pun tak berjaya juga masukkan lebih banyak.. saya syak pengeluar mainan ni tak pandai buat kot.. yang mainan zaman dulu juga yang berkualiti, kan? haha...


p/s : kelakar tengok Naim gelak gelak main benda ni padahal satu pun tak masuk ke cangkuk yang ada.. mudahnya gembirakan hati dia

Comments

  1. saya pun suka main game tu... tapi betul la, susah cari barang berkualiti macam masa kita kecil2 dulu...

    ReplyDelete
  2. AN pengeluar tu yang tak pandai kan he he..nasib anak suka kan

    ReplyDelete
  3. Water game?. Masukkan gelung dlm cangkuk?. Langsung tak bleh imagine game yg mana satu.... kalau main batu seremban I tau la... hehehe... itu je la permainan kami masa kanak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Nama yg dulu panggil dah lupalah sam.. Kot kalau nama original boleh ingat kot.. Tekan tekan butang utk masukkan gelung dlm air ni.

      Delete
  4. ada lagi yea?kat mana beli ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada.. Beli di kedai dalam Giant Putra Height

      Delete
  5. hiihh... kecik2 dulu, saya main basikal je kat padang. tak pun lari-lari sampai penat

    ReplyDelete
  6. ylhkan.. mainan kita dulu..

    ReplyDelete
  7. Qila ada satu pastu mak dtg aritu mak kata eh ni permainan dia masa sek dulu

    ReplyDelete
  8. yuhuuuuuu liya mmg suka main permainan nie dulu2..... :)

    ReplyDelete
  9. akak pun penah main,tp dah lama tak jumpa game nih

    ReplyDelete
  10. Tapi sebenarnya best jugak tau AN layan game ni hehe...boleh ralit!

    ReplyDelete
  11. ada lagi upernya game ni..bestnya..tingat zaman dulu2..game dulu2 limited..tapi kanak2 leh create main game dari cara menggunakan fizikal..main tuju tin..tuju kasut…pukul berapa datuk harimau…semuanya berjalan..dari mulut..otak …fizikal…hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1