sizzling rice for dinner


Jangan tak percaya tau. Menu makan malam kami malam ni ialah nasi seezling! Dengan penat sebab dah dua hari berturut-turut kerja banyak dari pagi ke petang, saya rajinkan diri masak sebab nak makan sizzling punya pasal. Lepas kerahkan suami cuci periuk hotplate tu, terus masak tau..


Tapi, masak malam ni saya buat cara ringkas je, tak buat macam yang bapa mertua ajar sepenuhnya sebab nak cepat. Tengok, menarik tak...korang makan apa malam ni?

Siapa pula nak tolong sapukan minyak pada pinggan hotplate tu?? masa nak makan, sukalah tolong, dah kenyang, nak kemas, kuranglah rajin ye...
Published with Blogger-droid v2.0.10

Comments

  1. waaa..sedapnya tengok..xpenah g mkn nasi seezling..selalu mkn mee ja..

    pndai akak buat eh..

    ReplyDelete
  2. wah sempat lagi masak walau sibuk yer...mmg super mama laa...menarik..akak xpernah makan nasi seezling nie..mee pernah laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...tak de mee, guna nasi pulak..

      Delete
  3. ish mati2 ingatkan makan kat kedai....terror la aisy

    ReplyDelete
    Replies
    1. janganlah cakap cam tu, ni mmg saya buat yang senang2 je.. yang buat cara betul, kena tunggu hari cuti.. boleh tengok entry saya bulan 12 ye.. ada resepi..

      Delete
  4. nasi sizzling tu nampak sgt sedap.... dah la tak sempat jumpa nasi lagi hari ni...
    part nak kemas tu mmg betul... masa tu la terfikir, best nyer ada maid... lepas makan ada orang kemas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, betul gak kan? ada maid bgus la..tak payah kemas

      Delete
  5. Hahahaha sebelum makan lain, selepas makan dah kenyang memang la hehehe.
    tapi rajin u buat sizzling bagai, I tak pernah buat lagi. macam susah jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tau tak pe, selalu mcm tu, masa sblm makan suami rjin tlg sental hotplate tu..lepas makan, tgk pun payah..
      tak susah sebenarnya, for me yang mmg suka makan sizzling ni...

      Delete
  6. wak pon baru makan mee kari ketam jgaukkk, ahhKs

    ReplyDelete
  7. alamak bestnyer buat sndrijerkan...
    anak2 mesti suka hati nak tolong... tuler bila nak kemas kenalah kita gak yang buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 tak reti tolong lagi, kecil lagi.. nk mngerahkan suamilah sebenarnya tadi

      Delete
  8. menarik..rajin la Aisy buat sizzling..

    ReplyDelete
  9. waa..best tu?bila nak masak untuk saya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. datanglah ke rumah dengan janji temu.. in shaa Allah boleh k..

      Delete
  10. Sedapnyaa....
    Oo jadi resepi dari Pak Mentua la ni ye?.

    *** Tersentuh hati I ni bila sebut pasal Pak Mentua... :'( moga rohnya tenang "di sana".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita sama sama doakan ye.. Jangan sedih2 ye...

      Delete
  11. Macam kat kedailah Aisy....mabeles!

    ReplyDelete
  12. thanks... hehe, sanggup guna mangkuk nasi naim utk dapatkan bentuk nasi yang bulat terbentuk mcm kat kedai..

    ReplyDelete
  13. wahhh..sedap nampak...dah boleh buka restoran hot plate nie..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaha...setakat ada 4 set pinggan hotplete ni lambat sikit lah serve kedai saya ni... hihi, untuk famili bolehlah, buka kedai tak ada plan lagi

      Delete
  14. wah masak sendiri... ingatkan beli tadi.. nampak sedap betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan datang angin kus kus untuk masak ni ....tu yg jadi

      Delete
  15. ain..macam di kedai ain masak..nampak sedap dan pandai deko..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh keh keh.... mai la sini kalau nk try, sy masakkan utk akak

      Delete
  16. sedapnya...maafla akak rasa mcm dah lama pulak tak jenguk aisy,bukan apa ada sesuatu yg perlu diselesaikan segera skrg nih,harap2 ada penyelesaian yg terbaik buat kami...

    ReplyDelete
  17. haaa..sama la..sy pun malas betul nak cuci pinggan mangkuk lepas makan..tapi sebab masak sorang2 and makan sorang2, naak xnak kena la kemaskan jugak..

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1