Hutang lupa

Bukan entry nak mengutuk orang ni.. Eh eh .. tak baik cakap benda buruk tentang orang lain pagi pagi buta macam ni, kan? Cakap pasal saya sendiri sebenarnya... Bila beraksi macam lipas kudung sepanjang hari, ada masanya bila orang lain pesan apa apa, ada masanya memang saya lupa terus..

Apa lagi nak aktif menulis di blog, memang kalau tengah melibas ekor, rasa tak terluah idea... Pikir kemain pun tak juga terkeluar apa apa yang sesuai nak ditulis.. teringat pula bila saya tegur murid yang malas buat karangan.. alasan diorang tak boleh nak tulis sebabnya tak tahu nak tulis apa... ni alasan popular murid boleh bagi, saya selalunya tak layan, sebaliknya saya akan paksa juga diorang buat kerja... tapi kalau merujuk diri sendiri, di tengah kekalutan kerja, minggu ni je dah beberapa kali saya lupa...

Pertama masa kawan suruh masukkan meja yang saya guna untuk program pada minggu lepas ke bilik simpanan.... memang saya lupa, akhirnya dia sendiri yang buat. Selain tu, ada cikgu dari sekolah lain minta soft copy satu dokumen yang saya buat, tapi sampai semalam saya belum bagi email tu kat dia... lagi satu nak citer ni, saya juga lupa bila kawan pesan tentang kerja rumah untuk muridnya, bila dia tak hadir ke sekolah.... beriya iya saya fikir apa pesanan kawan saya ni, dah lama baru saya ingat semula...

Entah apa nak jadi.... Ya Allah, jauhkanlah hambamu yang lemah ini daripada sifat pelupa... semoga urusan harian ku berjalan lancar dan selamat semuanya.....

Comments

  1. mintak jauh la dari sifat lupa kan. nik pun kdg2 lupa gak.

    ReplyDelete
  2. saya jadi pelupa yang semakin teruk sejak beranak. baru branak sorang, klu bertambah lagi nnt takut jalan balik umh pun tak hengat. hehehe

    ReplyDelete
  3. Salam ain.amboeh time melibas ekor? Ekekeke..akak terbayang apa tau, kcuing duk relax sambil libas ekor kiri kanan..akakaka..mahalnya umah kawasan tu… xmampu kak nyah nak beli umah mahai..ehhe..ain cer tanya kawan ain yg duk salak tinggi tu…yg area akak g tgk n umah yg terbengkalai projek tu diambil alih oleh NCT Developer..kalau ikut perancangan dalam dua tahun lagi semua rumah situ akan siap dua tahun lagi..cuba ain tgk kat sini pasal taman kenanga ni..yg link ni diaorang dah update progress sampai 14.1.2013 http://www.nct.net.my/development-united.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiki..tu kucing mls tu. saya ni sebab rajin.. huhu..puji diri sdiri..

      nanti saya tgk website tu

      Delete
  4. Org Jepun kata kalau suka makan kepala ikan mudah lupa. Kalau ikut imam syafie minum air yg bersemut pun mudah lupa. Tapi kita tak makan dan minum pun lupa. Kakak kadang pun lupa. Pernah cari serkop kepala selepas berwudhuk lama berdiri di bilik air tapi kisahnya kakak kepit di celah kaki. Bayangkan lagi teruk kakak ni Aisy

    ReplyDelete
  5. selalu jugak lupa. sampai bos ckp lenkali makan Ginko banyak banyak. ngeeee

    ReplyDelete
  6. aku pun selalu lupa...huhu...sampai kena marah ngan laki sendiri...

    ReplyDelete
  7. penyakit lupa ni rata-rata semua org ada.. hehe liya pun sama gak.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. sama lak kita... saya pun kalau hal berkaitan dgn rumah, bila lupa tu suami mmg sound...

      Delete
  8. Byk komitmen kot tu pasal lupa

    ReplyDelete
  9. melibas ekor?? bombastik ayat tuu...cikdu sastera ker....akak lg laa..hari pun kekadang silap..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. taklah, cikgu bm biasaje... tak reti nk bersastera pun kak....

      Delete
  10. aka pun kdg2 jadi mcm tu jugak aisy..

    ReplyDelete
  11. makin berumur makin lupa.. tapi kadang2tu tengok budak ofisni muda lagi dah lupa.. akak membebeller gak akakni tua tau dari korang, idak lupa macam korang..

    ReplyDelete
  12. manusia ni xlepas punya dari lupa hihi..xkira tua xkira muda

    ReplyDelete
  13. sekarang bukan dilanda lupa... tapi, dilanda malas.
    letih yang amat, balik terus tidur. selalu MA buat entry weekend, pastu autopublish. la ni, malas nk on lappy. jejak menjejak pun, beberapa blog je... thru phone masa menunggu. hahahah

    ReplyDelete
  14. sy pun selalu lupa..nak ambil sesuatu tapi lupa..

    ReplyDelete
  15. wanita dan lupa tu sgt sinonim - kata kawan saya :)

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Cara daftar kad Touch N Go

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1