Pagi yang indah

Assalamualaikum..
Korang gembira tak hari ni? Ramai yang cuti hari ni kan? Kalau saya memang lega, sebab hari ni dapat rehat kat rumah je. Dah banyak hari asyik bergegas ke sekolah je kalau waktu pagi macam ni.

Tapi sebab dah biasa bangun pagi hari ni pun saya bangun pukul 5 pagi juga. Malah, dah siap pun kuah sizzling yee mee.. Ada kawan nak datang ke umah nanti, nak datang tengok baby katanya. Nazif dah besar ni, ada kawan nak datang lagi, dialu-alukan je.. harapnya yee mee yang saya masak ni boleh menepati selera dia lah.

 
Sempena hari yang baik dan indah ni, saya pun nak ambil kesempatan ni untuk ucapkan selamat
tahun baru kepada semua yang mengunjungi blog ni.. Semoga Allah rahmati kita semua seterusnya..
 Marilah kita sama-sama perbaiki diri dan ada mind set yang positif untuk masa seterusnya..

 makan-makan dan BBQ jiran0jiran di lorong rumah kami sempena tahun baru


Yang paling tak dapat lupa masa makan-makan ni, ada akak sebelah rumah saya ni cakap ," tahun lepas masa buat bbq macam ni awak anak sorang, tahun ni dah anak dua. Tahun depan anak tiga lak."...
oooo, harapnya tidak lagi.....

Comments

  1. wahhh... dah siap kuah sizzling!
    saya bangun awal juga, tapi, baru siap milo secawan. penghuni rumah masih zzz lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... nk kemas rumah lg, tu yg masak kuah awl.... kot diorang dtg awal kan tak la malu rumah selerak lgi

      Delete
  2. kuah sizzling !
    wahhh wish thats was akak yg nak dtg kekke ;)

    seronoknyeee makan2 sambil sambut tahun baru !
    akak tidur awal mlm tadi
    konon nak bercountdown ahhaha
    adam hawa pun x layan huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe, kalau akak yg nk datang, sy buat lain...

      Delete
  3. Terus lapar baca entry ni..
    lama sangat tak bbq ni, selamat tahun baharu sis :)

    ReplyDelete
  4. happy new year Aisy..
    bestnya makan-makan dengan jiran-jiran..

    ReplyDelete
  5. seronoknya berbbq bersama jiran2 ka,..tp kat umah akak ni dari kelmarin,semalam dan pagi ni hujan tak berenti2 lagi...

    ReplyDelete
  6. Seronok bbq ngan jiran2,akak pun baru lps buat pot luck dgn jiran2..
    Moga thn baru ni lbh bermakna buat kita & ada berita gembira juga tp x dpt nk share kt blog lg ni hehe sbb permintaan en.azmi

    ReplyDelete
  7. selamat tahun baru kak..semoga kita semua sama2 dapat rahmat, insyaAllah..:)

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan...Bagus lah dapat jiran2 yang supportive mcm ni, siap bole celbrate new year sama2 lagi.
    jemput jenguk2 blog saya Nabihahsejutarasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Oho... sepakat betul jiran-jiran - seronok kakak tengok

    Selamat menyambut tahun 2013 juga dari kakak.

    ReplyDelete
  10. selamat tahun baru
    ada bbq wah best2 hehehe

    ReplyDelete
  11. wah meriahnya... seronok klu ada jiran2 mcm ni

    ReplyDelete
  12. slmt thn baru ~ bestnya wt BBQ cmtu.:)

    ReplyDelete
  13. Selamat tahun baru ain...lama x bersua..ain sihat? wah kalau tahun depan dah jadi 3..hehehe...

    ReplyDelete
  14. selamat Tahun Baru 2013 kak...


    Bestnyer buat BBQ :D

    ReplyDelete
  15. wahhhh..seronoknya berbabeque :))

    ReplyDelete
  16. hehhe... tahun dpn ank 3 yer.. :-)

    btw, selamat tahun baru :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1