makan bubur aje lah....

assalamualaikum semua..
terima kasih saya ucapkan kepada semua yang mendoakan kesihatan suami saya semasa menempuhi pembedahan membuang tonsil Isnin yang lalu. Dah selamat dan dibenarkan balik petang Selasa lagi. Cuma sementara masih terasa sakit di bahagian yang dibuang tu, suami saya dinasihatkan makan bubur dan ais krim sahaja.

Seronok jugakan? sebab sakit dapat makan aiskrim banyak-banyak.. hihi... Bak kata doktor yang merawat tu, isteri tersayang ni pun belilah aiskrim yang berperisa vanila untuk suami. Tapi nampaknya Naim yang sihat walafiat ni yang makan lebih-lebih. Bukan aiskrim je, bubur papanya pun dia  boleh makan sampai 2 mangkuk penuh sekali makan. Bayangkan, banyak tu.

Masa di hospital hari tu, sedih dan kesian tengok suami saya masa mula-mula dimasukkan ke bilik wad selepas selesai pembedahan. Dengan tak bermayanya dia pada waktu tu, tentulah tak bermaya sebab dibius seluruh badan, kat mulut dan sekitar bibirnya masih lagi ada kesan darah. Suami pun mengadu yang melalui pembedahan menyakitkan rupanya.. saya gelak aje dengar luahan dia tu... dia baru sekali, saya ni dah dua kali dibedah ok je.. Baru tahu ye?

Oklah, terima kasih sudi baca entry tak seberapa ni. Ada masa dan ilham saya tulis lagi..

Comments

  1. sempat dia gelak kat hubby. koh koh koh.. nakal2!

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..
    harap semuanya baik-baik sahaja..

    ReplyDelete
  3. Semoga suami cepat sembuh yea, jaga dia bebaik.

    ReplyDelete
  4. Kesiaannya..sabar ye Ain..semoga husband Ain cepat2 sembuh tau…Memang menyakitkan…dulu husband kak intan operate pon jenuh la makan bubur..haha..aiskrim vanilla..oh sedapnya

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah semuanya baik2 je..
    hope cpt2 pulih ye..:)
    best tu mkn aiskrim je..

    ReplyDelete
  6. insya Allah... semuanya akan selamat.
    xpe la... kurang2, naim seronok makan ais krim. terhibur jugak la hati kan....

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah ... tumpang kesian jugak la kat suami aisy.... cam mana la kalau orang lelaki yang bersalin kan...hurmm tapi elok dah yg allah tentukan tu. org laki walau pun tak rasa sakit bersalin, tapi tanggungjawab yg dia kena pikul tu sama/lebih hebat dengan kita yg mengandung dan sakit bersalin ni

    ReplyDelete
  8. Papa yg sakit anak yg sihat ye.
    Moga terus beransur sembuh. Kalau kakak memang suka bubur Aisy.
    Makan dgn tumis kangkung dan ikan bilis+bawang+cili+kicap.
    Tapi org sakit takkan nak bagi cili kan...
    Kesian...

    ReplyDelete
  9. Aisy... yg u kata pernah operate tu time bersalin kan?. Tentulah beza... sebab sakit2 sekalipun bila nampak "hasilnya" (muka baby) tentu hilang sakitnya kan..

    Moga suami Aisy tabah.

    ReplyDelete
  10. aloor ciannn
    tapi kan kalau akak makan aiskrim still x jalan ..
    kena amik antibiotic baru boleh huhuh

    ReplyDelete
  11. errr..akak kena bedah sebab apa?

    ReplyDelete
  12. Nakalnya si Naim hehehe..teringat juga dulu masa sy dihospital..anak-anak yg habiskan makanan hehehe..apapun semoga suami Aisy sembuh segera

    ReplyDelete
  13. sorry lambat terjah.. baru tau psl hubby... alhamdulillah semua ok..

    amboi naim.. dia mengalahkan abh dia plak yer.. heheh

    ReplyDelete
  14. moga cepat sembuh yea. mmg sedih tgk lagi bila baru keluar bilik pembedahan.of course tak bermaya lagi

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah..semuanya berjalan dgn baik

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1