kali pertama menggunakan windows 8.

kali ni saya buat entry sebab jakun bila tengok sistem operasi windows 8. Memang canggih, dan bagi saya yang tak pernah guna ni memang terasa terkial-kial nak menekannya.

bukan sahaja interfacenya yang lain daripada windows 7 malah fungsinya pun banyak lain juga.  Korang tahu tak, nak shut down pun berbeza caranya.  Mula -mula tadi  tak reti nak shut down, sampaikan terpaksa tengok video dari internet yang tunjukkan bagaimana nak guna windows 8 ni.

Rupanya sistem dia ni ala-ala sistem Apple, pengguna kena sign in dengan email. untuk shut down dalam sistem ni dipanggil sign out pulak. macam kita sign out email sekali masa tu.. 

Kalau bukan notebook sendiri pun, elok kita tahu serba sedikit tentang perkembangan terbaru ni. Tadi pun saya tengok notebook yang sedara saya punya je. Sekurang-kurangny a ada ilmu tambahan.. setakatnya tak adalah perancangan nak beli baru, setakat guna untuk buat kerja sekolah , buat apa yang canggih sangat..

Comments

  1. Replies
    1. tak bayar kak..macam windows yang biasa kita guna je..

      Delete
  2. alaaa xbest la camtu..means setiap kali on laptop kena sign in email ke..H jenis malas nak sign out ni..leceh kot tiap2 hari nak kena masukkan password..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. macamtu lah nampaknya.. kalau tiap-tiap hari bUat Akan jadi ok kot... hehe.. kalau rasa susah kita jgn tukar ke sistem ni k..

      Delete
  3. salam ain..:) tgk gambo tu laptop baru beli ke yang? hehe

    ReplyDelete
  4. Assalam ain..kalau acik agaknya lagi x pandai.dah biasa ngan window 7 kan

    ReplyDelete
  5. Hihihi ... xpe. Kita guna la apa yg ada. Walaupun terliur je tgk member opis pakai =)

    ReplyDelete
  6. huiuhh.. belum cuba lagi.. nak kena try test tengok nie...

    by the way.. jom join GA cik azue na..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html

    ReplyDelete
  7. aisy benda baru mmg amik masa nak kena study.....nak nak time tgh kalut nak siapkan keja ...mula la rasa nak nanges hehe.....anis ada plan nak beli laptop baru....teringin gak nak try windows 8.tp risau plak jadi makin banyak keja nanti nak godek2 windows 8 ni.

    ReplyDelete
  8. macam ndak sabar mahu pakai taw

    ReplyDelete
  9. Oooo, jauh beza ek dgn window 8... bila balik nanti mesti saya pun terkial kial nak guna... huhuhu

    ReplyDelete
  10. kalu bg kat akak ni,konpom tak reti nak guna..

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1