Main sahibba

Mesyuarat selalunya membosankan. Tapi hari ni, mesyuarat Panitia BM nampaknya cukup menarik. Kami didedahkan dengan teknik untuk mempelbagaikan teknik mengajar. 

Salah satunya main sahibba. Kali pertama saya main permainan ni. Malu juga. Beberapa kali bertanya cara nak mainnya dengan kawan lain. Tapi, seronok rupanya bermain benda ini. Lagi-lagi setakat yang kami main tu, saya jadi pemenang. 

Bagus kan. Jom kita beli satu benda ni, main sama-sama di masa lapang dengan ahli keluarga. 

Comments

  1. Game favorite saya masa kecil… Dah ada beli utk anak2 main, tapi sayang nak guna… hahaha, boleh gitu… Tunggu mereka besar sikit boleh lawan sama-sama…
    Kat sini, bila saya ikut kelas English, ada juga cikgu guna game Domino utk belajar prefix and affix… Cara tu pun menarik juga, mungkin boleh apply utk belajar imbuhan juga bagi cikgu BM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo. Nati saya googlekan pasal apa yg nur cakap ni ya..bagus nampaknya

      Delete
  2. Salam

    Lama x main. Last main masa baru2 kawen xde kerja main ngan hubby

    Dulu kat sekolah klu lps exam cikgu bg main sahibba la kat sek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula. Zaman kita cikgu boleh je bg main. Zaman saya jadi cikgu ni baru nk diperkenal semula.. ai.. nampak beza zaman ya

      Delete
  3. Ada, msa cuti2..anak2 main sahiba..knor galakkan main dlm bahasa inggeris..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus tul.. boleh tingkatkan kemahiran berbahasa diorang

      Delete
  4. Replies
    1. Haha. Boleh ke apply ni kalau kita ajar klas nakal? Agak2 berkesan tak??

      Delete
  5. sy pun tak pernah main tak malu ni nk komen bagitau.haha..

    idea menarik,aiman dh pandai baca n gabung perkataan,boleh la beli satu buat main dengan dia nti

    a

    ReplyDelete
  6. Saya sangat suka sahibba ni sejak kecil-kecil dulu. Selalu juga main sebab nak berlagak bila selalu menang. Memang tak boleh blah perangai zaman dulu-dulu. Dah lama tak main ni especially dengan keluarga. Si Abang dah besar rasanya boleh kot ber'sahibba' semula. Tentulah saya menang penuh bergaya kalau lawan Abang dan HD :)

    ReplyDelete
  7. ehhh...banyak lagi entri aisy yg akak tak baca ye..hehehe

    haa...akak pernah main ni dulu2

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1