Update : Serius, tak tahu fakta ni

Korang tahu tak yang akar serai sebenarnya banyak khasiat dan tak seharusnya dibuang sekiranya nak digunakan dalam masakan kita? Ini akan menyebabkan masakan kita lebih wangi. Serius akak ni tak tahu sebelum ni.. Sebelum ni, kalau tengok serai tu ada akar, terus je buang akar tu, tinggalkan batang serai je. Kononnya bersih..

Tau macam mana leh tahu? Bapak mertua yang bagi tau minggu lepas. Ari yang sama juga tengok program Masterchef Malaysia, pun ada juga tips yang sama.. Better late than never, kan kan kan??

Comments

  1. Akar yg keras kat bwh tu ke? Sy mmg selalu je mskkan. Hahahaha!

    ReplyDelete
  2. @fara : akar mcm gmbr yg sy baru upload ni...sy blm ni mmg potong habis...

    ReplyDelete
  3. ade pernah ayah bgtau..katenya lagi wangi..tapi kita kalau masak xamik bhgian tuh..huhu

    ReplyDelete
  4. @fatiema : ha, ni mesti dh terror masak ni... akak mmg sejak kawin baru blajar sebab tu tak tau byk...

    ReplyDelete
  5. aisy nasiha:haha..xdela...akak teror lagi..sy masak tuk diri sendiri blehla..masak org bujang..huhu

    ReplyDelete
  6. @fatiema : kadang-kadang org bujang lg pandai tau...

    ReplyDelete
  7. mak ca xpenah lagi msukkn akar..lagi dibuang kasi bersih adela.. :)

    ReplyDelete
  8. @ca : nati blh try masukkan akar, tgk btl tak jadi lebih harum...

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts