Siapa kita di mata anak-anak kita


Dah lama saya tergelak dengan gambar ni. Diambil daripada IG seorang yang saya kenal. 
Kelakar pastinya.
Tapi simboliknya, apa yang tersirat ialah apa yang telah kita buat sebagai ibu bapa, kan?
Dah terbaik ke apa yang kita berikan kepada anak-anak ni..
Semoga Allah sentiasa memberkati kita semua dan menunjukkan jalan yang terbaik untuk semuanya. 

Comments

  1. cik azue rasa.. cik azue ni monster mom kut di mata kekanak rebina nih. sbb kekadang tu.. depa main otoman.. asik ibu jadi raksase ajer.. yer la.. ibu kan KING in size.. rak sa se ler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. King size pun king sizelah cik azue. Tapi kalau ibu yang sanggup berhenti kerja demi memastikan anak2 terjaga baik, saya yakin anak-anak cik azue sangat menghargai ibu diorang ni.. saiz tu bukan ukurannya

      Delete
  2. saya pun gelak tengok gambar tu..muka ngantuk badan ghimau..ni mesti nak bagi musuh takut nih..heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kan kata ada simbolik pada gambar tu. Dia post macam tu adalah maknanya mak dan ayahnya macam mana..

      Delete
  3. tapi sayu la muka puppy tu...
    kesian plak tengok dia Aisy.. maybe dia tak redho kot bdn dia kena spray dgn cat belang2 tu.. :D

    Oh topik pasal kisah ibu & anak?. Ha'ah.. menurut kajian I, apa yg ada pd ibu (sikap baik atau buruk) adakala bleh terturun kat anak.. Sbb tu la pentingnya ibu2 memberikan contoh2 yg baik sama ada dari segi tutur kata mahupun perbuatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2. Kalau anak rasa maknya macam tu dan terbiasa dgn kelakuan maknya, mesti nati anak pun ikut apa mak buat.

      Delete
  4. Alamak, mesti anak2 saya pun kata saya ni rimau…
    Hahaha, mmg kena tegas sikit dgn anak2…
    Tapi harapnya anak2 ni tahu, tegas kita sebagai mak ni nak jadikan mereka orang berguna bila besar nanti :)

    ReplyDelete
  5. hihi...jumpa kat mana pic ni AN?

    ank2 kan mengikut acuan dr ibu bapa..!kalu kita kaler belang maka belanglah jdnya..!!

    ReplyDelete
  6. hehe..mak garang mcm harimau...
    anak bongsu akak cakap..akak mcm dinasour..batuk dan selesema..suara jd garau...

    ReplyDelete
  7. garang ke.hihi
    in shaa Allah kak
    *akak, saya tak pasti pulak ada rakaman utk utube atau tak.. tapi yg pasti ada videoman la.
    kalau dah jodoh yg sy pergi 28 April tu nanti ada.kalau x silap saya dekt2 nak puasa nnti.. tajuknya ’la tahzan’ pdng skolah Au3 kot.lupa dh..

    ReplyDelete
  8. adam kata " mama ni garang mcm ka ros (upin ipin)" hahahaha... nak marah pun x jadi

    ReplyDelete
  9. alamak kena tanya aiman dulu ibu ni apa animal.hehe

    ReplyDelete
  10. Hahaha...teringat statement Abang - the most garang person in our family is my Mommy but I love her the most!

    Kita ni memang sesuai benarlah dengan perangai tigerkan, AN ....

    ReplyDelete
  11. Hehe.....renungan mata puppy tu mcm mintak simpati....Beruntung ko Py.....bondamu seekor binatang yg berkuasa!hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1