Alasan untuk gembira

Entah nak tulis tajuk alasan tak ada mood atau macam kat atas. Tapi memikirkan berkenan perkataan kat atas, jadi itulah yang jadi pilihan. Bila masih dalam mood bercuti macam inilah. 

Masih di awang-awangan rasanya.
Padahal, pagi tadi dah minum susu untuk tambah tenaga. Dah pakai baju kesukaan untuk dipadankan dengan shawl pilihan masa nak ke sekolah. Sempat juga tonton cerita kegemaran untuk memulihkan mood.

Dah sampai di sekolah pula, ternampak ada satu sampul dalam pigeon hole nama saya. Ada kad raya dan book mark rupanya.. hadiah daripada rakan blogger, terima kasih Irfa.. teka roti john pun dapat kad raya, alhamdulillah rezeki. Kira dua sahajalah kad raya yang saya dapat tahun ni. Kedua-dua pun tak sangka..yang pertama itu, lagilah, tahu siapa yang bagi saya? Murid yang paling nakal yang selalu saya marah. Terharu masa dia hulurkan kad hari tu.. terasa jahat diri ini marah budak tu. 

Comments

  1. Acik masih bercuti AN..esok baru nak ambik mood keje

    ReplyDelete
  2. Betullah AN. Mood tak mari lagi nak dok bercerita :) Tapi dah cuti seminggu ni kenalah juga kembali menjalani rutin yang biasa. No choice. Sedih pulak!

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya aisy..

    nti muncullah mood tu..
    knor pun malas juga ni..mood kelaut mati

    ReplyDelete
  4. P/s tetamu tanpa wayar maksudnya, tetamu yg main dtg jer, tk cll dulu...jdi apa yg ada dlm peti ais tu knor msk..hehe..klu yg cll dulu tu, persiapannya berat sikitlh kut..gitulh citernya..

    ReplyDelete
  5. nti mood tu dtg sndiri.in shaa Allah.
    sy dpt 3 kpng je kada raya :)

    ReplyDelete
  6. budak tu tau cikgu tu sayang kat dia kot..heheh

    ReplyDelete
  7. Biasalah Dey ...... nak mula bekerja selepas cuti panjang, memang banyaklah dugaannya walaupun dijolong dengan memacam benda kegemaran nak bagi naik mood tu hehe...
    Masih rindu ngan Mil tu hehe...
    Mood sure jadi berbunga bunga bila dapat kad Rayakan AN....Banyak dah tu dapat 2, Okje pun dapat 2 jugak termasuk Pak Jilap hehe....

    ReplyDelete
  8. biasalah kak..hari pertama kerja lps lama sgt bercuti..mood tu lain sikit kan..
    lya dpt sekeping je kad dr blogger thn ni

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah... ada juga org bagi kad raya.
    Ai ni.......... xdpt walau sekeping pun Aisy. Ya la... org tak glamer..

    ReplyDelete
  10. eh kenapa nak rasa jahat pulak, see even murid tu pun appreciate u marah2 dia, kalau tak takkan dia nak bagi kad raya tu. I think she/ he even berterima kasih kat u tau.

    ReplyDelete
  11. dua keping kad raya pun oklah AN..sy ni sekeping pun takde.huhu

    masih mood raya kot..tu yg tak pulih2 lagi tu..masih mabuk ketupat..:)

    ReplyDelete
  12. Selamat hari raya dan selamat bekerja semula...

    ReplyDelete
  13. singgah ke mari..
    oke akak :)
    in shaa Allah jika berkesempatan update saya inform ye...
    doakan saya smga dipermudahkan ye kak.
    tima kasih :)

    ReplyDelete
  14. sama la kita AN..mood susah nak balik semula!

    ReplyDelete
  15. sama la kita akak.. dpt 2 je kad raya. thn depan kena pos cepat2. mnjadi tanggungjawab cikgu mendidik. kena marah tu biasa la

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts