Semoga jumpa lagi..

Hari ini aku nak citer pasal dua kawan baik di sekolah yang akan meninggalkan
sekolah esok... ni kwn2 GSTT ( istilah mudahnya guru sandaran), kak d dan hafizah..
diaorg ni sepatutnya kontrak 1 tahun mgajar di sekolah kami, tapi baru2 ni
dapat surat minta ditamatkan perkhidmatan di sini...

kesian pun ada, sedih ada juga...
yelah, korang pikir la, kena ditamatkan kerja dlm masa yg agak mengejutkan.
lagipun skrg bln puasa, xlama lagi dah nk raya...
mesti banyak duit nak digunakan dlm ms2 terdekat ini...
nak mendapatkan kerja lain dalam masa terdekat pun mcm agk sukar..kn? btl tak?

yang lagi bt kami terasa marah, haru n geramnya, di masa guru2 GSTT ni
nak menamatkan perkhidmatan diaorang, datang pulak 2orang guru ganti lain
dengan jawatan Contract For Service....wlau ape pun waran atau jawatannya,
bukan ke tetap guru ganti juga? kenapa la pihak atasan bt keje mcm ni...tukar sana
sini tapi tetap benda yang sama juga...
anak2 murid juga yang menjadi mangsa, asyik bertukar guru je....

semoga jumpa lagi...fiza n kak d...
fiza yang berbaju pink tu....yg bju hijau tu Cik Hakimah....
update: ada lg 1org guru GSTT yg kena tamatkan perkhidmatan, Raden namanya...tapi aku xceritakan
pasal dia awl2 sb dia katanya xkisah...lagipun Raden mmg akan menyambung
pelajaran peringkat PHD, xlama lg dh...
ape pun good luck n slmt menempuhi khidupan buat semua......
kenangan dan jasa baik perlu dikenang....

Comments

Popular Posts