WW: Benda yang tak payah diajar tetapi anak pandai

Anak memang tahu je kalau pasal main.

Dan yang kagumnya, walaupun budak berdua ni bukan tahu baca pun lagi, tapi boleh pula diorang tahu mesin kat belakang tu. Tahu fungsinya. Hairan tul. Naim pun setakat kenal huruf abc je baru. Boleh baca pun setakat ba, ma, cat, cot dan yang mudah-mudah je. Macam mana boleh dia suruh papa tukar duit kat mesin exchange tu untuk dia sambung main? 

Ai, apa lagi alasan nak bagi lepas ni?

Comments

  1. hehe kalau bab main, diorang tau je

    ReplyDelete
  2. Dah terbiasa budak-budak ni tempat macam ni. Seharusnyalah cepat tangkap. Si Adik siap beratur nak beli coins lagi pastu tau aje mana nak cucuk masuk coins tu nanti. Alah bisa, tegal biasa kot :)

    ReplyDelete
  3. anugerah semulajadi utk kanak2 ni..Alhamdulillah..nanti kalau baik sangat tak enjoy lah diorang punya zaman kanak2..macam kita..kita tentu ingat saat nakal kita sewaktu kecil kan!ni lah yg kita akan cerita kat diorang bila mereka dewasa nanti

    ReplyDelete
  4. Hheeee, budak2 sekarang makin bijak apatah lagi part mainan, cepat je :)

    ReplyDelete
  5. betul ...kalau main semua tau..tambah2 gajet..tau je mana nak tekan...

    ReplyDelete
  6. kalau pasal main memang anak2 pandai AN..dia tengok je tau dah..tapi tak pe..tu menunjukan anak2 pandaikan AN

    ReplyDelete
  7. hehehe antara sebab KA x bawak anak2 g shopping masa kecik2 dulu huhuhu

    ReplyDelete
  8. Betul jugak kan?. Miracle...
    Anugerah dari Illahi supaya mak ayah tak leh
    "bohong sunat".

    ReplyDelete
  9. kuat betul tarikan mesin game tu yerk :)

    ReplyDelete
  10. hihi.no komen.sbb x da pengalaman

    ReplyDelete
  11. kan,pasal main mmg advance budak2 sekarang..mmg takperlu diajar..kita yg parah kan AN.hehe

    ReplyDelete
  12. hahaahaha budak bijak mmg camni...panjang akal die hah heheeheheh....

    betul tu aisy, kalo bende2 mcm ni tak yah diajar, dieorg leh arah kite pi tukar duit syiling kan ...adoiii...lieya pun kalo jumpe minatang ni mmg leh kempis syiling dlm henbeg dikerja kan budak2 ni hehehehehe

    comel jek nazif dok ready tgu syiling masuk yeak heheheehe

    ReplyDelete
  13. Budak budak bab mainan mmg no 1 An...tak payah nak di ajar....lebih lagi budak lelaki. Ada aje idea kreatif dia nak main. Yang tua lelaki pun sama hehe.... Sebab dari pengalaman, tengok Papa Zir godeh mainan KFC ke McD...hehe...Kita ni jenuh pikir nak main camne

    ReplyDelete
  14. Hihi abis duit kena layan ank main sementara tgu suami byr. Biasanya si ayah dah masuk kereta ummi masih layan syafiq main ni tau.

    ReplyDelete
  15. tu lah anugerah semulajadi dr yg ESA...utk stopkan game tu umpan la dgn beli makanan kesukaannya...ok x AN?hehe...

    ReplyDelete
  16. ha ha ha memang kan. tau aje tang mana nak cucuk, tang mana nak tekan :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1