Untung baik dengan tauke!!

Assalamualaikum semua.
Masa cepat berlalu, dah sampai 14 Ramadan kita ni. Rasa baru je mula sahur di kampung hari tu.
Al kisahnya saya nak beli rempeyek. Ada ke patut, order baru-baru ni aje? Dah agak mesti tempahan dah penuh, tapi sengaja mencuba nasib sebab order kali ni termasuk sekali yang terfikir nak bagi orang sempena raya dan juga ada yang kawan pesan. Kawan kat sekolah, Kak Thina dah berkali-kali tanya pasal rempeyek ni. Ai, dia ni kalahkan orang yang puasa pulak, tak sabar-sabar nak makan rempeyek dia. Haha, belakang dia je saya cakap ni, depan dia pastilah tak cakap apa-apa melainkan minta akak tu bersabar tunggu dapatnya rempeyek tu.

Jadi, hikmah jadi pelanggan sejak dua tahun yang lalu, maka walaupun Knor dah tutup tempahan, Knor tetap juga buatkan 8 botol untuk adiknya ni.. haha, sila jeles ye. Rempeyek Knor ni sedap. Kalau tak tak adalah saya, kawan dan ahli keluarga beli berulang- ulang kali. Dah sampai ke Penang, Kelantan dan seluruh Lembah Klang atas edaran saya aje.  Tu belum tanya taukenya lagi, pasti banyak lagi tempatnya.

Terima kasih Knor ye.. korang kalau terliur pun order lepas raya la ye.  Knor memang buat sepanjang tahun.  Itu yang jadi sebab saya selalu beli atau belikan untuk sesiapa yang mengirim.

Senget pulak gambonya ni.. klik untuk besarkan imej ye.. 

Comments

  1. Sedap nmpknya rempeyek tu..
    Untung kenal dgn tauke kan.. wp da tutup tempahan, tp dibuatkan juga..

    ReplyDelete
  2. wah nampak sedap sungguh tu, ramai yang order, sedap rempeyek ni buat kudap2 sambil tengok tv hehe

    ReplyDelete
  3. Tq aishy nasib knl..klu tk kna tolak juga...
    Oh ye ke dh merata berjln ye..

    Hri2 tu knor cll pgi2 sory kacau,dgr suara bru mangkit tidorrr...hihi
    Nk memudahkn urusan di dlm...lps dh setel tu somi nk jumpa customer dia plk..tkut terkjr2 waktu..
    Ampun aish kacau dri tidokkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. knor ni pecah rahsia saya kat sini pulak..

      Mujur Knor cal, takdela saya tlwt ke pasar pagi tu.. asalnya tunggu kul 8 nak pegi pasar.. td sangka terlena pulak masa tunggu tu.

      Delete
  4. wahhh..beruntung kenal dgn owner..demi persahabatan tu dibuatkan..hihi..
    mesti sedap ye cikgu..smpi repeat2 order..
    klu dekat nak gak mencuba :)

    ReplyDelete
  5. Teringin nak merasa peyek Knor ni AN. Entah bilalah dapat rasanya.
    Budak budak kat sini mmg tak delah sukanya termasuklah org yg cakap ni hihi.... Sebab kurang suka kacang tanah. Kalau guna kacang dhal mesti sedap kot kan AN.... AN awak ambik peyek tu gi rumah dia ke?

    Haih....mcm mcm cengkadak pulak dia hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang entry ni saya amik di cyberjaya, masa Knor dtg htr Azhan.. deket aje dgn rumah sya.. sblm ni amik area rumah kakak saya.. xdela sampai ke rumah Knor.. xtaula rumah taukeh kita tu mcm mana.. haha..

      Delete
  6. assalam an
    selamat menjalani ibadah puasa. lamanya x ke mari. sihat ?

    blm pnh merasa lg rempeyek kaknor ni.. lain kali voleh lah cba..

    ReplyDelete
  7. Untunglah kenal taukeh rempeyek. Kalau tidak, terkilanlah tahun ni tak dapat makan rempeyek. Bukan seorang aje, ramai pulak tu yang mengharap.

    Saya pun order juga rempeyek kali ni tapi melalui anak saudara sendiri. Tak tahulah siapa pembuatnya. Bila sampai di tangan, main mengunyah aje tak ingat apa!

    ReplyDelete
  8. hehe..mujur kenal owner...klo x..x dpt lah kan...

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular Posts