Saksi

Assalamualaikum semua..
Minggu yang cukup sibuk bagi saya, namun kena curi masa menulis sikit kerana adik baik yang rajin touch up sedikit sebanyak benda-benda di blog saya ni. Dah lama sebenarnya, masa awal-awal saya tukar skin blog ni daripada warna hijau hari tu, saya ada bagi e mail minta bantuan Deno, tapi masa tu Deno sibuk dan kemudiannya tak berapa sihat. Ingatkan beliau dah lupa, saya pun tak kisahla, sebab dah masuk musim malas menulis bila kerja yang lain menggunung menanti. Tapi, dua hari lepas Deno kembali membalas email saya dan terus diusik sedikit sebanyak menjadikan lebih kemas. Memang baik hati Deno ni, katanya tak buat banyak pun, jadi dibuat secara percuma.....!!! gembira, terima kasih Deno.. moga sihat selalu ya..

....................................................
.
Kerja apa-apa pun di zaman sekarang ni memang banyak melibatkan pelaporan, kan? 
Kebetulan masa membincangkan pasal pelaporan kami beberpa hari yang lalu, seorang kawan saya menyebutkan petikan kata di atas. 
Nampaknya itulah realiti yang kena dihadapi. 
Menonjolkan bakat memang perlu.
Tapi kenalah beringat juga.
Asalkan tak masuk dalam golongan orang yang menipu dalam laporannya, kan?


p/s : Dunia, ginilah kaedahnya. Namun jangan lupa di akhirat kelak, bumi dan langitlah antara saksi kita.... dah bersedia ke kita ni?

Comments

  1. Kerja dgn ikhlas tnpa perlu menipu.. nk mencari rezeki biar la yg halal

    ReplyDelete
  2. Kakak ni tak pandai menilai cantik tak cantik layout blog. Kakak ni jenis suka budak dan bunga. Kalau yg header dia bunga dan budak memang menarik minat mata kakak itu aje. Sebab yg kakak klik tuju terus entri yg dibuat..

    ReplyDelete
  3. betul tu macam2 laporan yang ada ni..dlm kerja tiap2 hujung bulan ada je laporan yg perlu diberi pada bos.

    belum bersedia lagi dengan penghakiman di akhirat nanti..Ya Allah moga diri ini dijemput kala akak benar2 dah bersedia..sangat takut sebenarnya

    ReplyDelete
  4. kira sempat lagi update oklah tu AN..awk pun nak buat entry wajah baru melawan dengan MD ye.haha..

    sebut pasal laporan tu,dh namanya kerja..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. idok la nak melawan sesiapa.. ini kan dah lama blog ni gini, Deno touch up sikit benda yang tak ketara pun

      Delete
  5. cantik dan kemas blog ni... dua jempol untuk anda...

    betul tu... dunia laporan dan sebenarnya memang banyak laporan yg segaja diputarbelitkan... mudah2an kita tak termasuk dalam golongan tu

    ReplyDelete
  6. patut la loading laju..dan kemas..:)

    ReplyDelete
  7. saya tak perasan apa yang berubah
    teruknya saya, sorry ye

    bab laporan, saya ni pun tengah stress bab laporan lah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, YY, sikit je bahagian Deno buat, benda yang mungkin orang tak perasan. itu yg deno tak nak ambil bayaran.. tapi bendanya memang bagi saya cukup baik..

      Delete
  8. samalah mcm knor asyik ubah sana ubah sini.. cpt sgt boringnya..
    minta Allah redha itulah doa sebaik2nya

    ReplyDelete
  9. malas dah ngadap laptop.....nk muntah dah kan!sek baru je nk bermula,kerja2 lama pun tak siap lagi kan..nk amik kerja baru tahun ni lagi..mood ke parit ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, yang lama pun banyak lagi tak siap ni. uwwaaa

      Delete
  10. Quote tu sememangnya memberikan makna yang mendalam. Jemput singgah blog saya :)

    ReplyDelete
  11. undang-undang dunia ni banyak yang menyusahkan dari yang memudahkan.
    tapi nak buat camana kan, sabar dan moga dimudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  12. salam akak..
    selamat tahun baru..
    baru sempat bw....

    serba baru.. nampak lebih luas n lapang...

    betul tu kak.. yang paling penting adalah jujur... baru lah berkat.

    ReplyDelete
  13. Datang maghrib maghrib ni.....mmg tak senonohkan....mak cuti.....
    Dtg dgn hp so tak dpt menghayati blog org yg cantik dan dah salin kulit....

    Tersedar sekejap bila mengingatkan langit dan bumi menjadi saksi diri kerdil ini.....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish..macam dah lama bebenor mak tak datang sini, dah tak suka kita ker??

      Delete
    2. Sapalah kita....diri yg kerdil ini nak membenci insan suwit macam cikgu ni hehe.....

      Delete
  14. On line pakai hphone.. blom sempat tgk lg perubahan skin apakah yg dimaksudkan. Sbg pembaca, I ni jenis yg tak kisah sgt psl layout.. yg penting loading laju & tak byk iklan serta pemiliknya ada komunikasi 2 hala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. iklan xda..ok beres.. laju rasanya laju dah ni.. komunikasi 2 hala ni maksudnya kena reply komen ke? haha, yang ni saya ikut mood dan masa.. lagi2 sekarang ni memang jarang la, curi masa buat laporan module dan apa2 entah.. mengajar belum lagi ni..

      Delete
  15. yan belom dapat tengok lagi perubahan nya sebab pakai hp :-(

    ReplyDelete
  16. Laporan kdg2 lbih time consuming dr kje sbnar.. Tp nk buat mcm mn laporan itulah bukti kje kita kat dunia ni..yg akan jdk reference utk org lain dan ms depan..

    http://rahsiavitaminibu.com

    ReplyDelete
  17. alam maya menjadi saksi yg kita pernah bergurau senda dihalaman komen mengomen...hohoho

    ReplyDelete
  18. cantik gambar masjid terapung kat penang tu :)

    ReplyDelete
  19. Nampak lebih kemas, AN. Yalah bagi kat tangan yang pakar, haruslah hasilnya memuaskan. Untung dapat buat percuma. Kira rezeki berblogging juga tu :)

    Eh, terbaca komen PK. Bukan awak sibuk melawan kita 'salin kulit'. Kita yang buat lepas AN buatkan. Sebenarnya keinginan sejak bulan Jun tahun lepas tapi tahan je sampai awal tahun kononnya 'penampilan baru' tahun 2015.

    P.S. Dah tengok blog jiran saya? Hari ni baru masuk tetiba terus saya melatah tau *_*

    ReplyDelete
  20. cantik.. lebih kemas.. rasa cam jeless plak.. hahaha...
    simple je.. suka.. :)

    ReplyDelete
  21. X dpt nak tgk kak AN .. bw guna hp je ni.. tp kan, tu header baru kan.. sweet, ada gambar anak².. :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Drama Hadiah @ Komsas Tingkatan 1

Kuih bakul limau mandarin @komsas tingkatan 1