Setahun berlalu

Tarikh last menulis rupanya hampir setahun yang lalu..  Wah,  rupanya masa berlalu cepat sangat.  Pejam celik dah setahun.  Seminggu yang lalu tetiba salah seorang murid saya bertanya ," cikgu , cikgu sekarang dah tak menulis blog ke? "
Kemudian saya pulak dengan nada terkejut tanyakan semula kepada murid tu,  "Eh,  macam mana awak tahu cikgu pernah menulis blog?". Dia pun jawab ," masa saya di form 1 cikgu pernah bagitahu saya pasal blog cikgu tu,  dah lupa ya? "

So,  nampaknya memori remaja 18 tahun lebih baik daripada orang yang dah akhir 30an ni. . Seharian sibuk dengan pelbagai urusan kadang kala memang rasa masa 24 jam tak cukup untuk buat semua perkara yang sepatutnya. .

Bila difikirkan balik,  masa lima tahun berlalu terasa cepat sangat.   Suatu masa dulu murid datang sebagai murid baru tingkatan satu,  sekarang pulak dah jadi lepasan SPM yang mendapat keputusan cemerlang. . Cikgu yang dah tua rupanya. 
 Makan sempena meraikan murid dapat A dan A+ dalam subjek diajar. .

Separuh xdapat datang kerana dah ada kerja part time. 


Comments

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Cara daftar kad Touch N Go

Air asam jawa memang mujarab!