MSSM dan cuti sekolah anak-anak

Nampaknya cuti kali ini kami tak ke mana-mana. . Mama kena bertugas untuk MSSM,  ala,  majlis sukan sekolah sekolah Malaysia. . So,  beramai-ramaila kita melepak kat rumah. . Kesian anakanda semua ya.   Tak apalah kan. . Ada hikhmahnya tu.  Lagipun benda berkaitan tugas ni,  takleh kita cakap apa.  Dah namanya makan gaji,  kalau dah kena bertugas tu,  redo ajelah kan.. 
So,  inilah setakat apa yang menarik boleh dibuat sekitar kawasan rumah.  Bawa anak-anak makan makanan kegemaran diorang. 

Tengok kisah keris siamang tunggal.. Kali pertama semua orang fokus sampai rasa macam best sgt kisah ni. . 

Kecutkan diri diorang di wet world. 

Bolehla ya Ahmads.   Jangan jadi orang yang suka komplen,  sebaliknya jadi orang yang suka bersyukur.  Dapat sikit kita gembira dalat banyak pun kita gembira.  Selagi kita sihat dan bersama keluarga,  itu dah baik sangat.  
 Dapat naik keretapi kat mall pun dah sengeh macam ni..  Bolehlah nak ya. .

Sementara mama dan tugas MSSM.  Alhamdulillah dah selesai kerjanya.  Moga pengalaman baharu ni mematangkan diri dan menambahkan ilmu. . Haha.   Ayat baik betul..  

Comments

  1. Alhamdulillah... Aisy masih update blog. Lama betul menghilang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Tetiba ada mood nk update blog. Lepas ditegur oleh murid. ..

      Delete
  2. Replies
    1. Saya bukan join team yang main.. Ini team statistik, rekod markah and jaga sistem markah, keje yg mcm tu lah. .

      Delete
  3. Salam AN..
    Lama tak baca entry AN.. Ingatkan dah lupa password.. hahaha, gurau jer :)
    Suka baca entry ni, positif jer walau kena bertugas masa cuti sekolah..
    Bila dah tamat MSSM tu, mesti lega sgt2 kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Tahla kenapa tetiba rasa nak menulis balik. . InsyaAllah kalau diberi kelapangan nk cuba menulis sekali seminggu.. Haha.. Cita2 memang kena ada kan, hidup memang akan bz. . Kita yang kena pandai cari masa. .

      Ye. . Mmg lega sangat2 masa dh last day kerja MSSM tu. . Nampak tak berat mana, tapi banyak benda kena difikirkan..

      Delete
  4. satu pengalaman baru bila diberi tugasan yang berbeza dari kebiasaankan. akak sekarang pun kadang rajin menulis kadang seminggu sekali je, janji ada berupdate blog akak tu

    ReplyDelete
  5. Lain muka diaorang sekarang ni AN. Lama tak tengok, cepat je berubah diaorang ni kan...
    Ha a ..... biasalah tu, demi sesuap nasi katanya hihi.... kenalah turut perintah. Sedap bingsu stroberi tu nampaknya

    ReplyDelete
  6. Alahai ni pun dah kira best sgt dah.. Dpt makan..dpt berkubang.. Dpt tgok wayang.. Yg penting spend time bersama keluarga

    ReplyDelete

Post a Comment

KOMEN SEPATUTNYA SESUATU YANG DIFIKIR SESUAI...



Popular posts from this blog

Bila rasa pedih luka operate akan hilang?

Cara daftar kad Touch N Go

Air asam jawa memang mujarab!